Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › ATI graficka,monitor,rezolucija-Debian?
- This topic has 17 odgovora, 6 glasova, and was last updated 20 years, 3 months ranije by
mtm76.
-
AutorČlanci
-
8. jul 2005. u 9:52 am #5704
ak-87
UčesnikInstalirao sam pored Slackware novi Debian 3.1,medjutim nikako ne mogu da mu podesim rezoluciju vecu od 800×600.Probao sam “rucno” da promjenim konfiguraciju u XF86Config,medjutim kada ponovo treba da ucita X,monitor mi ispise “H.V Frequency Over Range”.Pokusao sam i sa dpkg-reconfigure xserver-xfree86,ali nista ne uradi,XF86Config ostaje isti.Potom sam procitao podesavanja za monitor iz xorg.conf(Slackware),prepravio rucno,ali opet isto.Zanima me sta moze biti problem?
Kernel je 2.6.8.P.S.Postavio sam pitanje na Debian podforumu,ali i meni se malo zuri,posto me “slika” ubija,a Debian-ov podforum cini se prilicno mrtvim.
Hvala unaprijed
9. jul 2005. u 12:49 am #31020LYb
UčesnikNadji na netu specifikacije svog monitora, pa podesi horiz i vert sync.
9. jul 2005. u 7:56 am #31021ak-87
UčesnikNadji na netu specifikacije svog monitora, pa podesi horiz i vert sync.
Pa u tome i jeste problem.Monitor je DTK S17A LCD,ali nigdje,bas nigdje ne mogu da pronadjem.A uputstvo koje sam dobio uz njega,nedgdje sam zagubio…
9. jul 2005. u 3:36 pm #31022ak-87
UčesnikOk sredjeno je sad,Instalirao sam ATI-ev driver,ponovo ga podesio i sad radi.
10. jul 2005. u 9:57 pm #31023jboban
UčesnikOk sredjeno je sad,Instalirao sam ATI-ev driver,ponovo ga podesio i sad radi.
Jesi li dobio 3D akceleraciju?
12. jul 2005. u 8:52 am #31024ak-87
Učesnik[quote=”ak-87″]Ok sredjeno je sad,Instalirao sam ATI-ev driver,ponovo ga podesio i sad radi.
Jesi li dobio 3D akceleraciju?[/quote]
Pa ne bih rekao…Kako to da provjerim?Licno nije me puno ni zanimalo,ali eto cisto da znam?12. jul 2005. u 9:05 am #31025jboban
UčesnikKao što mene posavetovaše “vidi negde u /etc/…” 😆
Zaista ne znam. Na SuSE udjem u YaST i vidim uključen ili ne checkbox 3D Acceleration.12. jul 2005. u 2:34 pm #31026Doole
UčesnikDa imas nvidiu onda bih bilo lako.Ukucas glxinfo i ako pise direct rendering yes onda je ukljucen.Za ATI neznam,nikada ga nisam koristio. 😀
12. jul 2005. u 3:59 pm #31027mtm76
UčesnikKao što mene posavetovaše “vidi negde u /etc/…” 😆
Zaista ne znam. Na SuSE udjem u YaST i vidim uključen ili ne checkbox 3D Acceleration.uključićeš malo sutra, osim ako nemaš neku stariju karticu koja koristi open surce drajvere… ovo mislim na ATI…
Pa ne bih rekao…Kako to da provjerim?Licno nije me puno ni zanimalo,ali eto cisto da znam?
glxinfo | grep direct
pa ako piše da je Vendor ATI, a ne Mesa, onda imaš…
a možeš probati i sa glxgears, pa ako ti izbaci više od 800fps, onda imaš akceleraciju.12. jul 2005. u 5:01 pm #31028jboban
Učesnikuključićeš malo sutra
Malo danas, malo sutra, ali sam ja to uključio i koristim odavno.
osim ako nemaš neku stariju karticu koja koristi open surce drajvere
Nije nešto mlada, ali nije ni baš stara. Radi se o nVidia GeForce 4, MX440, AGP 8x.
ovo mislim na ATI
Čim “malo sutra” misliš, odmah je pogrešno, da ne koristim tvoje reči pa kažem “odvali i ostade živ”. Prvo pucaš, pa pitaš koja je kartica…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.