Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Asus TV FM 7135 kartica
- This topic has 4 одговора, 3 гласа, and was last updated 20 years, 10 months раније by
axa_.
-
АуторЧланци
-
9. август 2005. у 3:44 pm #5905
worky
УчесникOdlična kartica sa puno mogućnosti , ali sve to lepo radi na winu , na Mandrivi su podržane
7133 i 7134, i ovu moju ne mogu da podesim, tražio sam po netu i vidim Mandrivini korisnici
imaju problem sa njom. Ako ima neko rešenje postujte ga molim vas.
Možda je podržana na Suse 9.3 , ako jeste odmah naručujem dvd iz kluba,
hvala na odgovorima11. август 2005. у 3:19 pm #32314worky
УчесникOK, evo šta sam uradio do sada , verovatno je i kod drugih ista situacija , naime stavio sam
u modprobe.conf: options saa7134 card=35 , i sada se pojavljuje ikonica KdeTv saa7133,
na desktopu, ali ne može da pronadje ni jedan kanal, verovatno je potreban saa7135 drajver,
da bi to proradilo. Taj drajver će biti u kernelu 2.6.13, pa treba sačekati da on bude realizovan. A za njega će mi biti potreban i gcc4 i verovatno još puno unapredjenja sistema.
Razmišljam da predjem na Slack zbog svega ovoga, ali dok ja to završim sve ,izaći će nova
Mandriva i imaću sve to sredjeno, 😆11. август 2005. у 4:14 pm #32315worky
УчесникKdeTv rules, a i Mandriva rules, he , Verujem da pisana reč ima moć a još ako se postuje
na Linuxo sajtu onda su demoni na našoj strani.Dok nisam poslao prethodnu poruku nisam
ni pomislio da poslušam šta mi KdeTv kaže i da probam sa saa7133 drajverom, a lepo mi je
pisalo ispod ikonice saa7133 ali ne ja moram da verujem onome što su naškrabali na
kutiji ‘ B-TV7135-ENG-R1.0’ . Onda sam u modprobe conf stavio 7133 i restartovao
računar , pokrenuo KdeTv i podesio kanale 😀
Pa eto rešenja za ovu karticu, znači izbegnite mandrake kontrol centar , yastove i slične
drangulije, instalirajte KdeTv i editujte modprobe.conf i to je to. Zato sam pomišljao da
predjem na Slack, ali ipak ima Mandriva neke druge prednosti(first love) a i drugo.
Izvršio bi vizuelnu inspekciju kartice da se uverim koji je čipset u pitanju , no ako već radi
neka toga posla za kasnije.
Još da dodam da mi je ovaj interfejs mnogo funkcionalniji nego onaj na winu koji je šareno
detinjast11. август 2005. у 9:51 pm #32316Off-Topic
УчесникPokreni tvtime da ti se monitor pretvori u TeleVizor. 🙄
25. октобар 2005. у 1:12 pm #32317axa_
УчесникNameravam da kupim ovu karticu, pa me interesuje da li pod Linux-om radi bez problema, i kakva je inace kartica (u odnosu na npr. V-Gear Cyclone TV/FM/MPEG1-4/DivX Card)?
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.