Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Arch update i programi ??
- This topic has 29 одговора, 5 гласова, and was last updated 16 years, 11 months раније by foxbunny.
-
АуторЧланци
-
9. октобар 2007. у 3:13 pm #63526foxbunnyУчесник
Beskonačno sam zahvalan onome koji je smislio DHCP. 😀
9. октобар 2007. у 3:23 pm #63527dukenukem_4dУчесникpa naravno.. nego sto ih ima tri-cetiri
pa ako neki put dhclient nece,pa mora da se stavi dhcpcd (ili obrnuto)
to je nesto bilo za wireless cini mi se jedan je ‘teo a drugi nije 😀
(negde na netu)9. октобар 2007. у 3:59 pm #63528foxbunnyУчесникNa Archu imaš dhcpcd po defaultu.
9. октобар 2007. у 10:04 pm #63529nucleuswizardУчесникO0 O0 O0 Ljudi hvala svima na pomoci ali na kraju sam uspeo,reinstalirao sam sistem ali sam samo izabrao samo base i jos jednu ili dve stavke i opet nije htelo.Zatim sam uzeo i editovo i umesto onih adresa stavio dhpc i restartovao i onda je prijavio gresku
SIOCDELRT: File exists
ali je mreza sada radila,tako da vam se javljam kada sve update-ujem i sredim
10. октобар 2007. у 10:06 am #63530foxbunnyУчесникKada budes updatovao pacman, pregledaj /etc/pacman.conf i vidi da li je prvi repozitorijum [CORE] ili [CURRENT]. Treba da bude [CORE]. To su skoro menjali, pa ako rucno editujes pacman.conf pre updatea pacmana, onda ti ostane [CURRENT]…
11. октобар 2007. у 6:15 pm #63531nucleuswizardУчесникOpet problem,stvarno mi dodje da batalim ovo i instaliram Ubuntu.iako imam 1Mb ADSL protok mi nije vise od 15 kb/s.Probao sam sa wget-o ali i dalje isto probao sam i sa aria2 ali ona ne radi nesto kako treba.
Drugi problem je sto uopste nece da mi prepozna i810 drajvere iako ih instaliram,pa sam skinuo novi dont panic i instalirao ponovo sistem pa cu videti
Treci problem mi je da li smem da od cekiram sve mirore koji postoje u /etc/pacman.d/testing /etc/pacman.d/core… i koji je najbolji i kako da stavim default servere za core,extras,testing…jer sam citao nesto da su oni default nesto preoptereceni i da li smem da omogucim testing repo
11. октобар 2007. у 9:03 pm #63532АнонимниГостMogu samo na trece puitanje da ti odgovorim. Nemoj sve da odcekiras. Licno, skidam sa nemackih ftp-ova. Ono sto pricas o ogranicenju brzine, je prvi ftp (ftp.archlinux.org) i nek ti on uvek ostane iskomentarisam.
11. октобар 2007. у 9:44 pm #63533nucleuswizardУчесникUspeo sam sto se tice prvog i treceg pitanja tako sto sam iskljucio ipv6 u hosts dodao moj hostname i na kraju otisao na download stranicu arch i testirao sve servere i najbrzi mi je bio neki turski http://server.elsistech.com/archlinux/ i njega sam stavio za sve core testing …. i na kraju imam zavidnih 50 K/s.
Sto se tice drajvera za graficku to cu tek da vidim
11. октобар 2007. у 11:15 pm #63534dukenukem_4dУчесникovo za i810 to je intelova graficka?ali da li je noviji chip
jer skoro je bilo nesto za 915resolution ,da zbog toga nece
da se startuje x-server ,na laptopovima,valjda12. октобар 2007. у 3:34 am #63535foxbunnyУчесник@nucleuswizard
Meni glavni mirror (ftp.archlinux.org) radi punom parom. Smanjenje brzine ne možeš ni osetiti sa tako “sporim” internetom kao što je 1 Mbps (ja sam isto na toliko). To je rezervisano za ljude sa preko 10 Mbps. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.