Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Arch u Srbiji
- This topic has 13 одговора, 9 гласова, and was last updated 16 years раније by Punky.
-
АуторЧланци
-
5. мај 2008. у 11:59 am #10052foxbunnyУчесник
S obzirom da se digla tolika (pozitivna) galama oko Linux mape Srbije, evo pregleda korisnika Arch Linuxa:
http://linux.dootzky.com/index.php?distro=7
Danas (15. maj 2008) ima ukupno 27 registrovanih korisnika:
1. Beograd 5
2. Valjevo 3
3. Krusevac 3
4. Novi Sad 3
5. Leskovac 2
6. Knjazevac 2
7. Uzice 2
8. Sabac 1
9. Sremska Mitrovica 1
10. Aleksinac 1
11. Nova Varos 1
12. Sombor 1
13. Nis 1
14. Pirot 1Trenutno je na 8. mestu po rasprostranjenosti odmah ispred PCLinuxOSa, a iza Gentoo Linuxa.
5. мај 2008. у 1:18 pm #69648АнонимниГостSiri se sekta polako 😀
5. мај 2008. у 2:23 pm #69649foxbunnyУчесникAko, valja se. 😀
5. мај 2008. у 2:41 pm #69650ВладимирУчесникKad može da se polaže za velikog majstora Archa srpske lože? :p Spremio sam gradivo iz pacman-a, još mi malo ostalo iz PKGBUILD-a :p
5. мај 2008. у 4:53 pm #69651slaksУчесникPa veoma iznenađujuće zar ne 🙂
Čovek bi pomislio da će videti u top 5 nešto tipa: Ubuntu, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Mandriva.
Kad Ono: Ubuntu, Slackware, openSUSE, Fedora, Debian i Gento5. мај 2008. у 5:03 pm #69652kukiblУчесникPih, vi Archeri digli toliku galamu, a sa Windowsa kuckate. 😀
Salim se ja malo, skroz vam je gotivan distro, samo tako nastavite. Mozda vam se i ja pridruzim kad nabavim malo brzi net kuci. :-
Izvinjavam se na malom off-u! 🙂
Mene je bas Slackware iznenadio, stvarno nisam ocekivao da ce tako visoko kotirati.
5. мај 2008. у 5:17 pm #69653slaksУчесникMene je bas Slackware iznenadio, stvarno nisam ocekivao da ce tako visoko kotirati.
I mene. Da mi je ovo neko ranije pričao, rekoa bi mu: “Ala lažeš” 🙂
5. мај 2008. у 5:30 pm #69654paralizerУчесникA stvarno, zosto nema ono od leve strane sa koji browser i koji OS se najavljas? Ili pa to samo kod mene nema, posto opet nisam nesto podesio?
Poz.
Pih, vi Archeri digli toliku galamu, a sa Windowsa kuckate. 😀
Salim se ja malo, skroz vam je gotivan distro, samo tako nastavite. Mozda vam se i ja pridruzim kad nabavim malo brzi net kuci. :-
Mene je bas Slackware iznenadio, stvarno nisam ocekivao da ce tako visoko kotirati.
5. мај 2008. у 5:42 pm #69655foxbunnyУчесникKad može da se polaže za velikog majstora Archa srpske lože? :p Spremio sam gradivo iz pacman-a, još mi malo ostalo iz PKGBUILD-a :p
Pa s obzirom da je test toliko strog, trenutno nema nikoga ko moze da bude u komisiji pri polaganju i samim tim nema ni velikih majstora. Mozes slobodno da se samoproglasis za jednog i osnujes novu srpsku Arch lozu “SALO”.
Pih, vi Archeri digli toliku galamu, a sa Windowsa kuckate. 😀
Sram te bilo, kako to pricas. 😛
E, da, bez toga ce Arch ici, ali nije to to. 🙁
E, ae drzi te se teme. 😉 Ima “opste Linux diskusije” za to o tamo nekim distroima. 😀
5. мај 2008. у 5:43 pm #69656foxbunnyУчесникA stvarno, zosto nema ono od leve strane sa koji browser i koji OS se najavljas? Ili pa to samo kod mene nema, posto opet nisam nesto podesio?
To nema ni kod mene. Ali meni je ok da nema, posto stalno biva Windows.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.