Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Arch Linux instalacija
- This topic has 4 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 4 months раније by
crveni1.
-
АуторЧланци
-
4. април 2007. у 8:47 am #8502
Kosava
УчесникE sad nisam instalirao u textualnom modu nista sem XP-a kako da inst arch ima mnogo opcija a ja se sve preznojim da izabrem nesto a da ode ceo HDD to mi se vec 1 desilo pa ako zna neko gde ima step by step instalacija na vec postojeve swap i ext3 particija
4. април 2007. у 9:49 am #53799foxbunny
УчесникImaš *detaljan* opis instalacije za prethodnu verziju. Kapiram da ova nije mnogo drugačija (bar nije bila u beta verziji) a mnogo toga je i lakše.
http://www.archlinux.org/static/docs/arch-install-guide.txt
Inače, prevod ovoga je bio započet, ali nisam stigao da završim. :p
Nemoj da te razočara malo čudna instalacija. Kada jednom proradi, Arch je neverovatno lak za održavanje.
Srećno!
4. април 2007. у 12:08 pm #53800Kosava
УчесникIstina je da me je malo razocaralo sto je textualno al ipak sam skino malo se razlikuje od drugih text. instalacija nisam hteo iz prve odma da intaliram da neto ne zeznem…jer mi se to vec desilo imam window particije pa nebi zeleo da ih izgubim procitacu detaljno upustvo pa cu instalirat arch preko vec potojeceg ubunta…Interesuje me koje cu graficko okruzenje imat kada instaliram Arch jer na distrowatch mi to ne pise…
4. април 2007. у 1:24 pm #53801foxbunny
УчесникIstina je da me je malo razocaralo sto je textualno al ipak sam skino malo se razlikuje od drugih text. instalacija nisam hteo iz prve odma da intaliram da neto ne zeznem…jer mi se to vec desilo imam window particije pa nebi zeleo da ih izgubim procitacu detaljno upustvo pa cu instalirat arch preko vec potojeceg ubunta…Interesuje me koje cu graficko okruzenje imat kada instaliram Arch jer na distrowatch mi to ne pise…
Zavisi koji si CD skinuo (full ili base). U base nemaš ništa od okruženja. Ali sve ti piše u instrukcijama.
Ja preporučujem da instaliraš samo base, pa onda sam instaliraš koje god okruženje voliš. Upravo je u reopzitorijum ubačen GNOME 2.18, a tu su najnoviji KDE, XFCE, Fluxbox i štagod hoćeš. Arch nije distro koji se instalira sa CDa i nikada više ne dira. Traži da ga redovno održavaš, pošto ima rolling-release sistem. Dakle, nema konkretnih verzija, već se sistem stalno updateuje. Zato je najbolje da osnovni sistem osposobiš što pre i onda inastaliraš šta ti duša ište sa Interneta.
4. април 2007. у 4:25 pm #53802 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.