Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Arch i mikrofon
- This topic has 6 одговора, 3 гласа, and was last updated 14 years, 4 months раније by dare023.
-
АуторЧланци
-
4. мај 2010. у 1:12 pm #11871dare023Учесник
Otkako sam pređao na arch (pre par dana) imam jedan neverovatran problem: ne radi mikrofon na slušalicama.Ton je ok,sve se lepo čuje.
Ovo ne bi bilo strašno da do sad na opensuse nisam imao nekih problema,malo je bilo oko podešavanja i to je to.
Na laptopu sam isto prešao na arh i tamo sve lepo radi, a radi i na windozi tako da je mikrofon ispravan.
Zvučna karta je integrisana Realtec alc888,pozadi ima 6 ulaza ,sve sam ih isprobao,ali ne vredi.(napred nemam jer nemam na kućištu)
Pokušavao sam sa alsaconf,čačkao po alsamixer-u, nemam više ideja…
Pokušao sam čak i da prekopiram sa laptopa deo koji se odnosi na headset,ali ne vredi – jednostavno se izbriše kad se pokrene alsa
Ajde ljudi pomagajte…4. мај 2010. у 1:20 pm #84170crveni1УчесникHuh… Kao prvo ima 5 izlaza i 1 ulaz. Ulaz je onaj roz(l)a. Dakle prvo tu ubodi, pa onak dalje…
4. мај 2010. у 1:22 pm #84171АнонимниГостAko več nisi, instaliraj Audacity pa vidi da li
će on da prepozna mikrofon.
Ja sam imao sličan problem, doduše na ubuntu 9.10, koji sam rešio pomoću dotičnog audacity-a ( u programu je bila opcija koji mikrofon da se odabere,mic0, mic1, mic2, frontmic ). Naravno, fizički, ima jedan mic. na compu.4. мај 2010. у 6:02 pm #84172dare023УчесникVeć je bilo u roz(l)o… 😉
Radilo je dok nisam ubrisao suseta i stavio arch.
U audacity nemam to mic1,mic2…čak je i klizač na glavnom za mic na glavnom ekranu onemogućen.
U windozi (naravno) radi sve najnormalnije5. мај 2010. у 9:25 am #84173crveni1УчесникDalje bi (recimo) bilo poželjno da instaliraš (ako već nije) alsu i alsa-util. Kada to uradiš sa alsaconfig (ili tako nešto) je potrebno da iskonfigurišeš alsu i onda da u /etc/rc.conf među daemone ubaciš istu da se diže zajedno sa sistemom. I to bi trebalo da bude to…
6. мај 2010. у 5:09 am #84174teMplaryumУчесникUradi ovo:
[code]$ lspci | grep -i audio[/code]
i ovo:
[code]$ lsmod | grep snd[/code]
i daj izlaz ovde.7. мај 2010. у 3:24 pm #84175dare023УчесникMa, evo ga radi, pomogao mi čovek – od svih kombinacija u alsamixeru,izgleda sam baš ovu uvek preskočio.
Hvala i vama ! -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.