Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › AMD Catalyst vs. X.Org Radeon Driver 2D Performance
- This topic has 11 одговора, 5 гласова, and was last updated 17 years, 7 months раније by
kosmi.
-
АуторЧланци
-
18. јануар 2009. у 5:22 pm #10688
BRANKKO
МодераторElipa sa Phoronix-a je odradila uporedni benchmark test 2D grafike sa ATI-jevim i open-source drajverima:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_fglrx_radeon_2d&num=1
i izgleda da su tu negde…No kakva je situacija sa 3D-om?
18. јануар 2009. у 5:27 pm #75125Demon
УчесникNo kakva je situacija sa 3D-om?
I mene interesuje! Znam da je u suštini bolji katalist za 3D (to se osjeti kad igram npr. Kanter Strajk), ali sam imao grozna iskustva sa ATI-ijevim drajverima pa sam si obećao da to govno od Katalista na moj linuks više neće!
18. јануар 2009. у 7:51 pm #75126Moneo
УчесникPa neko moje iskustvo je da je zvanicni Catalyst drajver daleko bolji sto se tice 3d performansi plus ostaje jedino resenje ako se zeli koristiti tv-out sto DRI drajveri za sada ne podrzavaju(tacnije postoji neka experimentalna podrska koja je prilicno ogranicena :p)
Mada opet i DRI drajver nije za bacanje jer podrska za starije Radeon modele postoji samo i u starijim verzijama Catalysta koje ne podrzavaju Xorg verzije od 7.2 pa zakljucno sve sa 7.4 (Radeon modeli od 8500 pa zakljucno sa 9250)pa se na novijim distroima namece koriscenje DRI drajvera ukoliko neko ima ovu karticu-bolje i kakav takav 3d nego nikakav 😀18. јануар 2009. у 9:52 pm #75127Анонимни
ГостOno sto bih ja voleo da znam je kako to da free drajver presisa Catalyst u vecim rezolucijama, a propadne u manjim.
19. јануар 2009. у 5:50 am #75128kosmi
УчесникJa imam 9250 i koristim je par godina sa free drajverom naravno (od avgusta 2006 kad je prestala podrška u fglrx za r200:D.
19. јануар 2009. у 6:18 am #75129BRANKKO
МодераторTi reče da imaš X1600 čini mi se? Ako je tako, trebalo bi da ti rade Quake3 endžini u 85% snage Catalysta, Doom3/Quake4 će mislim raditi samo pod arb renderer kako treba i tako… uz sve to dobijaš i bolju podršku za Wine, a tamo sve više tih starijih igrica šljakaju OK.
I još samo kad bi imali nešto nalik Daemon’s Tools/Alcohol na Linuxu, gde bi nam bio kraj >:D.Yep i koristim ATI-jev drajver… koji mi radi relativno OKe… pa me zanima kakva su iskustva, tj. isplati li se cimanje…
A sto se alata za mountovanje ISO image-ova tice, to ide lagano iz konzole… Nisam bas siguran kakva je situacija sa ostalim fotmatima .mds/.mdf npr)
19. јануар 2009. у 7:07 am #75130GoranSTX
УчесникZa ostale tipove imidža:
19. јануар 2009. у 7:47 am #75131kosmi
Учесник:mad:Ah, ma ne samo mountovanje momci, već mnogo bitnija osobina ovih programa (zbog
kojih su poznati, a ne zbog prostog mountovanja), da emuliraju sam cdrom uređaj + njuškanje copy protectiona :D. To će Linus teško da dozvoli;).P.S. Ovako samo krekovane igre rade kako treba pod Wine, a mi smo nekakvi legalisti na Linuxu valjda O0.
19. јануар 2009. у 8:08 am #75132GoranSTX
УчесникPa ne vidim problem uzevši u obzir da smo mi korisnici linuxa legalisti po opredeljenju pa ne koristimo nelicenciran softver 😀 😛
19. јануар 2009. у 8:39 am #75133kosmi
УчесникPa da, uz Wine bi obavezno trebalo navesti “Krekovanje Ovavezno!! >:D
Q:Neće nešto legalni Photoshop?
A: Crack it and try again. :biggrin:. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.