Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › AmaroK-slab zvuk!
- This topic has 8 одговора, 5 гласова, and was last updated 19 years, 5 months раније by MladenIsakovic.
-
АуторЧланци
-
13. март 2005. у 4:07 pm #4970MoneoУчесник
Zdravo!
Naime,kako da dobijem jaci zvuk u AmaruK!
U XMMS-u mi je zvuk daleko cistiji i jaci nego kod AmaraK!
U oba programa su ukljuceni equilizer-i,i oba koriste ALSA server!
Takodje u AmaruK je uljucena i mmp opcija ili tako nesto i posle toga je zvuk bolji(opcija sluzi bas za to),ali opet ne tako dobar kao u XMMS-u!
Mora to moci nekako-AmaroK mi se daleko vise svidja nego XMMS pa ne bi da ga se odreknem!
Hvala unapred!
CU!
Heavy Metal rules!
P.S. Koristim Vector 5.0 SOHO,a zvucna je SB Audigy 1,prikljucena na pojacalo,zvucnici 2X25W drveni 😀13. март 2005. у 5:16 pm #25679unknownУчесникP.S. Koristim Vector 5.0 SOHO,a zvucna je SB Audigy 1,prikljucena na pojacalo,zvucnici 2X25W drveni 😀
Pa to je i problem. Amarok ne podrzava dobro drvene zvucnike 🙂
Samo sam hteo da pitam kako brises pesme iz play liste (ove leve)?13. март 2005. у 6:24 pm #25680BaneZУчесникPa probaj da koristis hardverski mixer, onda sam podesis jacinu preko Kmix-a ili sta vec koristis.
Settings-Configure AmaroK-Playback-Use hardware volume mixer.
Javi sta si uradio. Pozdrav!!!13. март 2005. у 6:58 pm #25681MladenIsakovicУчесникAmaroK mi se daleko vise svidja nego XMMS
Imenjače,
Jel ti u tvom Vectoru 5 imaš AmaroK koji je stigao uz njega? Meni ga nije instalirao, ako ga uopte ima na disku, a nešto nisam uspeo da ga nadjem, mada verovatno i nisam svuda pretražio. Ja sam skinuo AmaroK za Slackware 10.0, ali neće da šljaka, samo mi izbaci (kad pokušam preko terminala) poruku da ne može da nadje libkjsembed.so.1 i zatvori ga?14. март 2005. у 7:47 pm #25682MoneoУчесник@Mladene
Imenjace,ja sam dobio AmaroK sa mojim Vectorom-verzija 1.2,i radi bez ikakvih problema!
Jedino sto mi smeta je slabiji zvuk u odnosu na XMMS,sve ostalo je na nivou!
Mislim da je bio odogovor za problem koji ti imas,pogledaj forum za Slackware!
CU!
Heavy Metal rules!
P.S. Ako neko zna kako da dobijem bolji zvuk u Amaru onda HELP!14. март 2005. у 8:08 pm #25683MladenIsakovicУчесникMislim da je bio odogovor za problem koji ti imas,pogledaj forum za Slackware!
Rešio sam problem tako što sam skinuo 1.2.1 verziju za Slack 10.1 (prethodno sam bio skinuo ver. 1.1.1 za Slack 10.0) i ovaj radi bez problema, zvuk mi je kao u XMMS-u, nemam problema. Samo me nervira što nema unapred ponudjenih preseta za ekvilajzere, a kad ja pokušam ručno da ih podesim, zvuk mi postaje jako slab. Kvalitetan jeste, ali slab, i mogu da ga pojačam samo preko KMixa, ali onda bas probija, tako da mi je nekako lepši zvuk u XMMS-u, gde sam improtovao presete za ekvilajzere iz Winampa.
POZDRAV, IMENJAČE! 😀21. март 2005. у 10:41 pm #25684meNGeledesktopУчесникzavisi koji audio endzin koristish ??? najverovatnije na raspolaganju imash gstreamer, xine, alsa / oss…. ?? pogledaj koji ti radi u XMMS-u pa njega izaberi u amaroKu …. !
21. март 2005. у 11:06 pm #25685MladenIsakovicУчесникKoristim xine-engine u amaroK, ostali neće da rade, stalno izbacuju grešku, tipa “fatal error … bla bla…”, dok xine engine radi dobro.
Medjutim, nemam alsa engine u listi ponudjenih…
Alsa mi radi u XMMS-u, ali mi je amaroK ne nudi.
Ne znam, kako bih mogao da je ubacim??21. март 2005. у 11:08 pm #25686MladenIsakovicУчесникnemam ni oss u ponudi…to zaboravih da kažem
oostale što si naveo imam, ali radi samo xine… -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.