Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › Alsamixer i volume control u 2009.2 gnome
- This topic has 6 одговора, 4 гласа, and was last updated 15 years, 7 months раније by
radak.
-
АуторЧланци
-
14. јул 2009. у 8:50 pm #11302
radak
УчесникNemjestio sam 5.1 i radi, zadovoljan sam.
Podesim svaki kanal tj.jačinu zvuka onako kako meni odgovara i to sve radi dok ne ugasim komp, restatam ili se izlogujem. Prilikom novog podizanja, moram ponovo da to štimam. Nije to neko extremno štimanje ali bi volio da ostane onako kako sam naštimao.
Pokušao sam sa alsactl store ali se ništa ne dešava tj. vrati se sve na početak.
Da li postoji mogućnost da sačuvam ta podešavanja?14. јул 2009. у 9:00 pm #80030GoranSTX
Учесникalsactl store mora da se odradi kao root. Ukoliko i u tom slučaju dolazi do promena podešavanja moguće da neka od GUI audio aplikacija koje se pale sa sesijom pravi problem (podešava po svom nahođenju)…
14. јул 2009. у 9:15 pm #80031radak
Учесникalsactl store, odradim kao root. Ovo mi se ne dešava samo na ovoj distribuciji, imam identičan problem i na Ubuntu.
Kako da najlakše odredim koja je to aplikacija, koja bi mogla da mi stvara poteškoće? Može jedino biti nešto što je po difoltu…. Zvučna kartica je SB Audigy LS, može li ona biti uzrok ovom problemu?14. јул 2009. у 10:43 pm #80032RiSK
УчесникMoguce da ti je runlevel podesen tako da ne radi povracaj vrednosti u mixeru.
Probaj ovo:
Nasteluj mikser kako zelis, ucukaj `alsactl store` kao root i rebutuj.
Nakon novog podizanja sistema odradi kao root `alsactl restore` i proveri da li je mikser vracen na staro.Ako to radi, verovatno trebas ukljuciti u runlevel neku init skriptu za alsu (ili ‘quick hack’: dodaj `alsactl restore` u rc.local 😉 ).
15. јул 2009. у 3:20 pm #80033radak
Учесник@RISK
Kad odradim `alsactl restore` , vrati se podešavanje koje sam predhodno naštimao. Uspijem pogledati u volume kontrol da su se vratila moja podešavanja i to je sve što mi dopusti da odradim.
Ne može se poslije pokrenuti ni jedan plejer, pukne mi konekcija itd. Totalni haos..
Ovo je dosta blizu onome što mi treba ali šta kad ne mogu dalje ništa.
Zbog ovog zvuka i probavam većinu distribucija ali na svim imam iste ili malo neobičnije probleme.15. јул 2009. у 6:22 pm #80034Владимир
УчесникTrebalo bi da postoji neki servis koji se zove “alsa” ili nešto slično. On bi trebao da vrati jačinu zvuka.
15. јул 2009. у 7:31 pm #80035radak
УчесникOvo što je RISK napisao odradi posao ali mi zablokira komp i to je opet manuelni rad.Znači i da znam napisati tu skriptu pitanje kako bi mi radio kompjuter.
Sad da kopam dublje po sistemu, ne smijem i ne znam, možda uz neko detaljno uputstvo.
Nije ovo neki problem ali nije nimalo prijatno, kad pustim muziku, a zaboravim podesiti bas u alsamixeru. Difoltno je na 90%, a ostanu mi pojačani zvučnici.
Nekako moj komp neće da da prihvati linux tamo gdje ga najviše koristim :'(.
Inače da ne zaboravim, sve pohvale za Gnome 2009.2. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.