Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Aktivnost korisnika na forumima
- This topic has 4 одговора, 4 гласа, and was last updated 21 years, 2 months раније by
popac.
-
АуторЧланци
-
6. јун 2005. у 7:45 pm #5491
dens
УчесникNa sajtu je koliko vidim registrovano 3678 korisnika. To je vec lepa cifra, ali mislim da bi bilo interesantno da se prava slika o aktivnim korisnicima na sajtu izvuce kroz podatke o aktivnosti na forumu sto je glavna snaga ovog sajta. To bi moglo da se predstavi u vidu sledece statistike:
Poruka 1-10: korisnika 250
Poruka 11-30; korisnika 126
Poruka 31-50: ….
..
..
Poruka preko 300:
Poruka preko 400:i tako dalje. Ovo bi moglo da da neku sliku o populaciji koja se interesuje za Linux i ostale OS-ove kojima se ovaj sajt bavi…
Naravno moguce je izvuci i neke druge interesantne podatke, koji bi pomogli u tome kako da se sajt profiliše u narednom periodu…
6. јун 2005. у 8:58 pm #29288sanel_nbg22
УчесникAko pod aktivnoscu podrazumevas samo broj postova onda je ovo ok. Ali recimo ima dosta ljudi koji redovno posecuju forum u cilju edukacije .. a ne postuju nista iz prostog razloga sto ne znaju ili nisu sigurni ni u ono sto misle da znaju (npr ja 😀 )
ja recimo posecujem ovaj forum 4-5 puta dnevno i procitam nove postove ali ne odgovaram jer nemam sta da kazem 😀 a i kad odgovorim obicno nesto pitam 😳
6. јун 2005. у 9:27 pm #29289dens
Учесникodgovorim obicno nesto pitam
Da, svako postovanje se po meni racuna… jer svako ko posalje prvu poruku prešao je kritičnu tačku pasivnog pristupa sistemu bez obzira da li mu je motiv da postavi pitanje u vezi neceg sto ga muci ili da odgovori, što je u nekakvoj korelaciji sa nivoom zanimanja za linux.
Ima mnogo razloga zbog kojih neko postuje, a neko ne.. ali na ovom sajtu se verujem ipak ohrabruje učestvovanje u forumima uz naravno, određene standarde ponašanja.
6. јун 2005. у 11:31 pm #29290jboban
УчесникTo bi moglo da se predstavi u vidu sledece statistike:
Poruka 1-10: korisnika 250
Poruka 11-30; korisnika 126
Poruka 31-50: ….Da, ali u nekom periodu, npr. poslednjih mesec dana, 3, 6, 12 meseci. Ovako zbirno, nekoliko godina unazad i nije neko merilo. Npr. ja sam se registrovao 2002. godine, tad bio jako aktivan, pa onda zastao. Jedno vreme sam potpuno bio zapostavio i Linux i forum jer su me druge obaveze odvukle, ali sad sam ponovo tu, još jači i aktivniji 😆
Sad više nemam nameru da odustajem jer je Linux odavno prestao da bude kao da su ga deca crtala i da se koristi uz veliku muku i nedostatak programa. Sad je to ozbiljan operativni sistem, zaokružen, stabilan, sa dosta gotovih aplikacija i alata za razvoj aplikacija što mene posebno zanima…9. јун 2005. у 2:56 pm #29291popac
УчесникGrdne li filozofije. Post postuješ i kada si siguran da nešto znaš i kada misliš da je tako i kada možeš nekoga navesti na pravi put. Nećemo ti zameriti ako lupneš neki glupost. Ja to radim redovno 🙄
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.