Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Agere Systems PCI Soft Modem
- This topic has 43 одговора, 16 гласова, and was last updated 19 years, 11 months раније by
popac.
-
АуторЧланци
-
8. јул 2006. у 11:58 pm #42395
kosmi
УчесникMP3
Ukucaj komandu lsmod za islistavanje modula, pa ako imas nekoliko rechi
koje pocinju sa hsf onda ortak nije u pravu, tj. moduli za modem su
ucitani. Konkretno hsfengine, hsfserial, hsfbasic2, itd.
Ako kojim slucajem koristis SMIN, ukljuci Ignore terminal strings (stupid mode) ili
slicno u kppp.25. јул 2006. у 8:49 pm #42396zeus_ns
УчесникMozes li mi malo detaljnije objasnite instalaciju drajvera za Lucent Agere na SuSetu 10.1?
Skinuo sam drajvere 8-micu, izmenio sam i lt_modem.c. Kompajliranje prodje sa jednim Warningom.Pratio sam uputstva iz README fajla, ali nikako ne uspeva. Direktorijum /lib/modules/verzija_kernela/other ne postoji. Kreirao sam ga i u njega kopirao dva *.ko fajla, prema uputstvu. Tu sam zaglavio i ne pomaze ucitavanje modula. “ltmodem” modul moze da ucita, ali mi dmesg javlja da Novell ne podrzava Lucent modem ???
Svaka pomoc je dobrodosla.
25. јул 2006. у 11:02 pm #42397Enhancer
УчесникNe sekiraj se za “module not supported by Novell, setting U taint flag”.
Jesi li dodao alias-e i /etc/modprobe.conf ?Možeš li malo detaljnije da pojasniš problem ???
26. јул 2006. у 4:49 am #42398zeus_ns
УчесникProbao sam dodati sam alias-e, ali nista…
Cudno mi je sto nemam ni /dev/modem, ni /dev/ttyLT0, niti /dev/ttyLTM0, bas nista…Tako da ni ne znam sta je potrebno od alias-a upisati u /etc/modprobe.conf.local.Sta je potrebno sledece uraditi posle kopiranja dva *.ko fajla?
Da li je samo potrebno napraviti alias-e, ucitati modul ltmodem i restartovati masinu?
Kod mene modul ltserial ne moze da ucita, a modul ltmodem prolazi, ali kad pokusam da startujem KInternet, javlja mi error code 2.
Kakva je procedura, s obzirom da je kod udev sistema postupak malo drugaciji?
Jel potrebno u YAST-u konfigurisati modem kao /dev/modem i staviti “stupid mode”?Fala.
26. јул 2006. у 10:20 am #42399miroslav_joksimovic
УчесникOvde se ocigledno ne pretrzuje forum uopste!!! Taj modem ne radi ni na jednoj linux distribuciji, koliko puta to neko treba da ponovi da bi neko shvatio?!
26. јул 2006. у 10:49 am #42400Enhancer
УчесникPrvo i osnovno: Daj da ustanovimo koji modem tačno imaš, jer rade samo Lucenti sa MARS DSP chipom O0.
Šta ti javlja lspci?
27. јул 2006. у 4:44 pm #42401zeus_ns
УчесникIpak je proradilo na kraju, sada ovo kucam iz SuSe-ta.
Modem ima Agere Lucent chip, tako da pada u vodu tvrdnja da samo MARS chipovi rade.Ni sam ne znam kako je proradilo, sve zivo sam pokusao. Ucitao sam oba modula, i ltmodem i ltserial, a symlink /dev/modem mi pokazuje na /dev/LTM0.
Sadrzaj /etc/modprobe.conf.local:
alias /dev/modem ltserial
alias char-major-62 ltserial
alias /dev/ttyLTM0 ltserialInace, uputstvo iz README fajla sa drajverima nije puno pomoglo, vec stara dobra varijanta uzaludnih pokusaja 😉
U YAST-u je potrebno podesiti modem kao /dev/modem i ukljuciti “stupid mode”.
Eto, ako neko jos ima ovo djubre od modema, savetujem da ga sto pre zameni necim boljim, da ne bi izgubio ovoliko vremena i zivaca kao ja 🙂Hvala svima na pomoci, narocito Enhanceru.
Pozz…27. јул 2006. у 6:32 pm #42402Enhancer
УчесникModem koji imaš je upravo Lucent Agere sa MARS-ovim Digital Signal Processing chipom kao i ja (i ne bih ga menjao nizašta na svetu – sem možda za eksterni Rockwell) i radi odlično na svim distroima O0 .
Drago mi je da si imao volje i živaca 😉 Samo nastavi na dobrom si putu ^-^
Pozdrav
9. август 2006. у 11:03 am #42403Анонимни
ГостOk moze neko da mi pomogne da ukljucim stupid mode?
Nema nigde opcija u kppp-u
a u manual-u ne pise21. август 2006. у 2:03 pm #42404popac
Учесникkppp nema tu opciju, ovo imaju wvdial bazirani
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.