Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › AD1980 HEEEELP
- This topic has 8 odgovora, 2 glasa, and was last updated 22 years, 7 months ranije by
ZivicAleksandar.
-
AutorČlanci
-
13. januar 2004. u 8:34 am #3259
bobt
UčesnikNema zvuka u Mandrake 9.1 !!!!!!
13. januar 2004. u 2:47 pm #16489ZivicAleksandar
UčesnikImaš li zvučnu i koju 😉 ????
probaj kao root da instaliraš snconfig
urpmi sndconfig
i onda ga pozovi kroz konzolu isto kao root, onda će ti se sve samo kasti, ima manje više intuitivni interfejs, naravno prvo pokupi sve relevantne podatke o zvučnoj IRQ, I/O adrese i naravno model.15. januar 2004. u 12:12 pm #16490bobt
UčesnikEvo ovako:
i810_audio Intel Corporation ICH4 845G/GL Chipset AC ‘ 97 Audio Controller
I ja mu ne mogu NISTA!!!!
Inace kartica je integrisana na ploci Asus P4PE-X i vodi se kao AD1980
Sorry zbog manjka podataka u prvom postu 😉15. januar 2004. u 8:50 pm #16491ZivicAleksandar
UčesnikPogledaj na ASUS-ovom sajtu, download sekcija imas linux drajvere, ali su na nivou kernel modula, pa ako ne znas kako da ih ukompajliras u kernel probaj da jednostavno reinstaliras MDK9.1, ali u prvom prozoru biraj F1 pa kucaj expert, kada pokrene instalaciju podesi sve kako si to po prvi put uradio, odaberi istu particiju, istog usera i iste sifre, a kad dojes do particionisanja samo mu izmontiraj particije (ako nisu) i nemoj da ga formatiras (jednostavno skini X-ice sa svih chekboxova, i produzi dalje.
Mozda ces imati problema priliukom logovanja u KDE, jednostavno biraj failsafe, loguj se ko root pa kucaj init 2 (da ubijes X) pa onda kao root kucaj kde, tu mu dodeli da nad direktorijumom /home/(tvoj user) grupa tvog usera ima pravo pisanja (pogledaj userdrake kako ti stoji koja grupa) BITNO JE DA TI I STARI I NOVI USER IMAJU ISTO IME I SIFRU.
Negarantujem nista, ali kod mene je tako proradilo.16. januar 2004. u 10:04 pm #16492Anonimni
GostProbaj sndconfig. Nista od svega ovoga ne bi bilo da je windows otisao pravo u policiju
17. januar 2004. u 11:57 pm #16493ZivicAleksandar
UčesnikProbao sam ja taj sndconfig, nudi bas taj cip, ali ni u biosu pa ni iz wina nisam uspeo da mu iscupam IRQ i I/O, ne znam dali si probao ikad da mu instaliras drajvere koji nisu za Asus-a, pusta zvuk ali nekako Helijumski, mislim da me kapiras.
19. januar 2004. u 4:36 pm #16494Anonimni
GostAsus je djubre, milion puta sam to rekao i evo primera. Taj cip mi je radio ali na Gigabyte-u. Probaj sa prerasporedjivanjem kartica koje su u pci slotovima
21. januar 2004. u 6:45 am #16495bobt
UčesnikUSPEO SAM!!!
Skinuo sam drajvere sa ALSA site-a, i radi kao grom!!! Jedino mi ponekada javi da nije prepoznao karticu, ali kada dva-tri puta kliknem na play u xmms-u, jednostavno pusti i posle toga nema problema.
Hvala na pomoci!
😀21. januar 2004. u 9:41 am #16496ZivicAleksandar
UčesnikPa podeli onda tu adresu snama, ostavi neki link, da se ne Google-ujem.
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.