Ma ajde … vec sam pricao o intelektualnoj svojini …
Neko (npr Micro$oft) moze da kaze “Ja sam izmislio kompjutersko kucanje po sredini (centered text) i to je moja intelektualna svojina …. Ko god hoce da ukljuci centered text u bilo koju word processing aplikaciju mora da nam plati huge $$ …” I sta onda? Dolazimo do monopola… Neki nece hteti, a neki nece imati da plate “Centered text” i ostajemo samo na word-u i write-u sa centered textom … Onda ce da shvate da su monopolisti pa ce da daju tipa “Ko god kupi nas .Net moci ce da koristi centered text …” Sto ih opet uvodi u monopol 😀 To je bljuvotina za koju samo mogu da molim boga da nikada nece uci u evropu! Razumem da je neko patentirao nacin na koji nesto radi (bio to motor sa unutrasnjim sagorevanjem ili CRT monitor) ali ako neko moze da napravi istu stvar na drugi nacin to po meni nije intelektualna svojina …
Uglavnom, moj cukun-cukun-cukun-cukun-cukun…. deda pecinski covek je izmislio tocak … Sada planiram da tuzim Bill Gatesa sto koristi intelektualnu svojinu mog dede i vozi se na tockovima u svom autu 😀 (ok … morao bih da tuzim proizvodjace tockova … ali …)