Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › ?
- This topic has 15 одговора, 10 гласова, and was last updated 18 years, 11 months раније by LimitMan.
-
АуторЧланци
-
5. октобар 2005. у 3:47 pm #6271zharcoУчесник
Da li postoji neki specijalni razlog zbog cega se intsalacija Slaka toliko oslanja na citanje booting fajla…
Zar ne postoji neki fazon da se sve ono uradi nekako lakse …
Pa pazi kad sam uspeo sve da napravim da radi tek posle treceg instaliranja i izgubio 3 dana zivota …
Te ovo ne radi te ono … Te gledaj tamo te udji onamo …
pa dodaj ovaj red pa dodaj onaj red …A da je dobar dobar je …. ali ajd da neko napise konkretno bez onog prepisivanja i prevodjenja drugih clanaka i “ridmiova’ …
Tipa…
kucaj to …pa ono …a ako ti kaze ovo onda ono …
{pa niste valjda toliki majstori badava???}
Recimo meni nije radila graficka … A najobicnija FX5700 …
Pa posle zvucna …
A modem nisam ni pokusavao da budzim …6. октобар 2005. у 12:11 am #35436Mr_PingvinУчесникPa sve to imaš u SlackBook-u. Mislim da to nije tako strašno.. Sve imaš u rc.d i to je cela filozofija… A instaliranje grafike i muzičke, se svodi na par komandi.. I sve se brže podešava kad znaš šta treba da radiš… Bar je meni tako bolje, nego da čekam da se yast smiluje pa da instalira nešto…..
6. октобар 2005. у 9:40 am #35437urosevicУчесникJa malo misam razumeo prvo pitanje. Kakvog booting fajla ❓
A potom, 3 dana instaliranja. Čemu to? Ja sam Slack instalirao za malo više od pola sata.
Grafička ne radi zato što moraš da je podesiš. Kad biraš Slackware moraš da znaš jednu stvar – to nije Knoppix. Da bi ti nešto radilo na njemu, prvo moraš da ga podesiš, jer jemalo automatskog podešavanja, uglavnom se svodi na ručno štelovanje. A razlog je jednostavan – nema on meni tu šta da nagađa, ima da radi ono što mu ja kežem. 🙂
Instalacija grafičke novije generacije – skini driver od proizvođača i instaliraj ga. Ako ti ne radi zvuk po instalaciji, pokreni alsamixer i odmutiraj master volume i PCM kanale, podesi jačinu ostalih izlaza i izađi iz alsamixera sa Esc. Ako si rekompajlirao kernel, rekompajliraj i reinstaliraj ALSA drajvere i libove. Za modem, kupi externi serijski i nema šta da budžiš, sve radi OUT OF THE BOX.6. октобар 2005. у 2:20 pm #35438AxeZУчесникJa malo misam razumeo prvo pitanje. Kakvog booting fajla ❓
A potom, 3 dana instaliranja. Čemu to? Ja sam Slack instalirao za malo više od pola sata.
Grafička ne radi zato što moraš da je podesiš. Kad biraš Slackware moraš da znaš jednu stvar – to nije Knoppix. Da bi ti nešto radilo na njemu, prvo moraš da ga podesiš, jer jemalo automatskog podešavanja, uglavnom se svodi na ručno štelovanje. A razlog je jednostavan – nema on meni tu šta da nagađa, ima da radi ono što mu ja kežem. 🙂
Instalacija grafičke novije generacije – skini driver od proizvođača i instaliraj ga. Ako ti ne radi zvuk po instalaciji, pokreni alsamixer i odmutiraj master volume i PCM kanale, podesi jačinu ostalih izlaza i izađi iz alsamixera sa Esc. Ako si rekompajlirao kernel, rekompajliraj i reinstaliraj ALSA drajvere i libove. Za modem, kupi externi serijski i nema šta da budžiš, sve radi OUT OF THE BOX.Amen to that…
6. октобар 2005. у 4:42 pm #35439MoneoУчесникSve sto ste rekli je na mestu,ali da pokusam malo da pomognem:
@Zarko
Prvo moras konfiguristi Xorg-to se postize vrlo lako komandom xorgsetup-sve ce biti lepo prepoznato(ako imas FX 5700 moras skinuti nvidia drajvere ako hoces 3d accel.),jedino moras namestiti vert i horiz vrednosti za tvoj monitor u istoimenoj sekciji xorg.conf fajla koji se nalazi u /etc/X11 direktorijumu-vrednosti mozes saznati iz dokumentacije za monitor(ako je imas),preko Knoppixa ili xvidtuna-budi VEOMA oprezan jer ako preteras mozes spaliti monitor samo tako….
Zvuk ces namestiti tako sto ces kao root pokrenuti alsaconf koji ce ti prepoznati zvucnu i sve lepo namestiti-treba posle toga da pokrenes alsamixer i namestis jacinu zvuka i to je to…
Nisi naveo koji modem imas tako da ne mogu da ti pomognem…
Zaista,ako te mrzi da se smaras mogao bi da razmislis o SuSE-u,Fedori ili Mandrivi…..
PoZ!16. октобар 2005. у 1:00 am #35440LimitManУчесник@Seleuk
Odmah uchish choveka pogreshno 😀A razlog je jednostavan – nema on meni tu ¹ta da nagaða, ima da radi ono ¹to mu ja ke¾em.
AMEN!
Shala na stranu…
@zharco. Ako si pochetnik u linuxu a nemash volje mnogo da lupash glavu onda slackware stvarno nije distribucija za tebe 🙁Slack je prvenstveno namenjen naprednim korisnicima a u 90% sluchajeva se koristi na serverima. Inache je (po meni) naj fleksibilnija distribucija ali samo ako imash zhivaca i osnovnog linux znanja (bar da koristish man i neki text editor) … Uglavnom sve ostalo pishe …
A ako nisi za varijanu lomljenja glave onda ti toplo preporuchujem SuSe gde ti je sve na par klikova …
16. октобар 2005. у 9:16 am #35441jovirУчесникuchish choveka pogreshno
A ja u prvi mah pomislih da je u pitanju albanski ili mađarski… 😆 😆 😆
16. октобар 2005. у 12:06 pm #35442LimitManУчесникEbi ga … Kad neko provede 7 godina na IRC-u ….
20. октобар 2005. у 1:15 pm #35443zharcoУчесникma nije meni linux problem … a nije mi problem ni konzola …
jedino mi je problem … instalirao sam 10.1 … kazem posle nekog vremena … na kraju je sve proradilo …ALI …
Sad sam menjao hard …( btw ako nekom treba maxtorova elektronika sa 8 MB kesa … dajem je za 20E …) …
I sada sam mislio da instaliram Slack … Zasto ?
Zato sto mi komp radi 24/7 … I stalno skidam nesto cak i kad nisam kod kuce … A i svidja mi se …
Jedino sto sad kad pomislim na PONOVNO INSTALIRANJE …
Malo me uhvati jeza … Pa sam zato postovao ovo …
Da bi mi neko rekao neku foricu da sve instaliram …Kao XP … za 20 minuta … A da ostatak vremena provedem …Uchetji 🙂20. октобар 2005. у 10:34 pm #35444mtm76УчесникHmmm… stani malo. Jesi li ti onaj isti što je skoro tražio da mu preporučimo neku distribuciju jer je “sazrio i prerastao Mandarake”.
Ako jesi: ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL
Ako nisi, moja greška.I kakve veze ima ovo
I stalno skidam nesto cak i kad nisam kod kuce
sa ovim
A da ostatak vremena provedem …Uchetji
Osim, naravno, ako nisu uvedeni novi pedagoški metodi, a ja nisam informisan. 😆
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.