Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › 3D Akcelerator na SuSE 9.3
- This topic has 12 одговора, 7 гласова, and was last updated 21 years, 4 months раније by
kmilos.
-
АуторЧланци
-
23. април 2005. у 1:38 pm #5213
ssss
УчесникPozdrav svima 🙂
Juce sam instalirao svoj prvi linux na kompu, SuSE 9.3 i mogu da kazem da mi se svidja. Ali imam jedan problem i to sledece prirode: posle instalacije linuxa sve je prepoznao i radi sem 3D, kada odem da podesim 3d akcelerator, pojavi se prozor sa napomenom da nemog da ga podesim jel mi fali kao neki paket i to “fglrx”, ja ga pronadjem gde je instaliram sa CD-a i pokusam opet kad on isto kao nema ovaj paket, ja odem preko Yasta proverim, paket instaliran, e sad ili je moj lSuSE nesto poludeo ili sam ja negde pogresio. Kako nesto nebih pokvario, molim da mi pomognete ako neko zna.
Kongiuguracija je sledeca: graficka ati radeon 9600, amd 2,5+, ddr 512
hvala unapred 😥 😥 😥
23. април 2005. у 3:11 pm #27417Анонимни
Гост@ssss
Molim te koristi pretrazivanje foruma pre nego sto postavis novo pitanje, pre dva dana sam nekome ostavio poruku gde da nadje drajvere za ATI zapakovane specijalno za SUSE.24. април 2005. у 10:14 am #27418ssss
Учесник@ssss
Molim te koristi pretrazivanje foruma pre nego sto postavis novo pitanje, pre dva dana sam nekome ostavio poruku gde da nadje drajvere za ATI zapakovane specijalno za SUSE.Naso sam drajvere na za SuSE 9.3 i instaliroa ih preko Yasta, i sad kad ukljucim 3d akcelerato izadje neka poruka kao da je 3d jos u razvoju ali da mogu da namestim 3d, sto sam i uradio restartovao racunar sad je 3d akcelerator namesten ali jos uvek nema podrusa za 3d, tako da neznam sta je upitanju 🙁 🙁
24. април 2005. у 11:25 am #27419Анонимни
ГостMilsim da podesavanje ATI-a preko YaST-a ne radi. Moras sve rucno kao sto pise u README fajlu.
7. мај 2005. у 6:27 pm #27420slavko_ns
Учесникgde naci readme? skinuo sam fglrx za x.org, instalirao ga, poterao fglrxconfig, podesio sve kao na ranijim suse distribucijama, sve je prihvatio, sacuvao u /etc/X11/xorg.conf, restartovao sam ga i nema 3D acceleraciju… 🙁
jel moze neko da postuje link do uputstva ili nesto slicno…?7. мај 2005. у 7:26 pm #27421kmilos
Учесникgde naci readme?
Kao sto rekoh, link vec postoji na starijoj temi na forumu. Ajde molim te ne budi lenj i lepo se potrudi i nauci da koristis pretrazivanje foruma. 😳 👿 Ako je ssss nasao, mozes i ti, a ja ti necu ostaviti link ovde za tvoje dobro. 😉
Na kraju, zamolio bih te da procitas http://solair.eunet.yu/~fangorn/smart_questions/smart-questions.sr.html
7. мај 2005. у 10:13 pm #27422dejanium
Учесник@milosk
ti sigurno imas u klipbordu spreman odgovor na ovakve postove 😆predlog moderatorima!
salu na stranu, mozda bi bilo dobro da se prilikom prijavljivanja na forum novi clan upozna sa linkom milosk postuje.😉 💡
7. мај 2005. у 11:08 pm #27423Bastard
Учесникups
Nisam dobro pogledao pitanje i vidim da imas ati karticu
Dok nepopravim neku masinu na kojoj cu da vidim kako ide instalacija drajvera nemogu da odgovorim na ovo pitanje
Uopste znam da nije toliko komplikovano koliko stoji na mnogim postovima ovde.8. мај 2005. у 12:20 am #27424kmilos
Учесник@dejanium
E vidis, to ti uopste nije losa ideja. 😀 😀 😀 Stvarno bi trebalo da sacuvam taj link negde da mi bude pri ruci, morao sam cesto da ga iznova lovim na Guglu u poslednje vreme. 😕8. мај 2005. у 8:00 am #27425brale
УчесникStavi ga u potpis 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.