Torvalds objavio verziju 3.0 Linuksovog jezgra

Slika korisnika thomas
Torvalds objavio verziju 3.0 Linuksovog jezgra

PROŠLO JE SKORO 20 GODINA OD TRENUTKA kad je Linus Torvalds 26. avgusta 1991. pustio u opticaj svoj operativni sistem Linuks (Linux), a u ponedeljak 30. maja njegovo jezgro konačno je stiglo do verzije 3.0. Treća iteracija pod oznakom 3.0.0-rc1, pojavila se 15 godina pošto je objavljena verzija 2.0 i posle 39 važnijih izdanja dosadašnjeg jezgra 2.6.

Sa njom su stigli i podrška za Mikrosoftov Kinekt (Microsoft Kinect), optimizovan kôd za AMD-ove ubrzane procesorske jedinice Fjužen (Fusion) i Intelove procesore Ajvi Bridž (Ivy Bridge) i Sendi Bridž (Sandy Bridge), kao i neki unapređeni upravljački programi za grafiku.

I pored ovih primamljivih novina Torvalds je istakao da je novo izdanje samo evoluciona promena i da je objavljivanje velike trojke s nulom prelazak u treću deceniju distribuiranja, ali ne i generalka operativnog sistema. Ima još posla koji treba uraditi, jer se radi o kandidatu za objavljivanje kome su potrebna još neka doterivanja, naveo je u svojoj zvaničnoj poruci.
Moze se preuzeti odavde

4
Prosečna ocena: 4 (1 glas)
shadow

Komentari

Slika korisnika GoranSTX

Izvor?

Mislim da bi bilo poželjno da se pored vesti stavi i izvor iz koga je preuzet, možda zakeram previše, ali smatram to korektnim ponašanjem.

Slika korisnika thomas

@GoranSTX

Slika korisnika thomas

Windows 8

A u medjuvremenu su se prvi put pojavili detalji o sledeceoj verziji naseg dragog windowsa.Microsoft je naglasio da je "Windows 8" samo radno ime novog operativnog sistema i da će "pravo ime biti određeno kada dođe vreme za to.

http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I