srbija

Slika korisnika tomaja

Drupal Balkan Samit

Veoma smo srećni da najavimo prvi Drupal Balkan Samit 2011! Zabeležite u vašim kalendarima, 8-9. oktobar 2011. godine u Novom Sadu, Srbija, a više informacija će biti uskoro objavljeno, zajedno sa zvaničnim sajtom i pozivom za prezentacije.

Molimo vas da pratite @drupalbalkansum i @drupalrs Twitter naloge za najnovije informacije i pridružite nam se na #drupalrs IRC kanalu na Freenode mreži, a u međuvremenu sa sigurnošću vam objavljujemo da prvi Drupal Balkan Samit organizuje Drupal Asocijacija Srbije, u saradnji sa regionalnim Drupal grupama iz Bosne, Hrvatske, Slovenije i Kosova.

shadow
Slika korisnika tomaja

ICANN dodelio Srbiji „срб“ za drugi nacionalni domen

Internet korporacija za dodeljena imena i brojeve (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, ICANN), saopštila je da prihvata predlog Registra nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) da oznaka „срб“ bude ćirilički domen Srbije i dodelila ovu oznaku našoj zemlji za drugi nacionalni domen na Interetu.
ICANN je u novembru prošle godine započeo ubrzani proces uspostavljanja domena
najvišeg nivoa imena domena (Domain Name System, DNS) koji omogućava internacionalizovana imena domena (Internationalized Domain Name, IDN), odnosno imena domena koja nisu napisana latinicom.
Početkom godine Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) započeo je
proceduru za ustanovljenje lokalizovanog do

shadow
Slika korisnika tomaja

Linux u Srbiji. Gde si ti ?

Za status projekta Brojač pogledati stranicu http://linuxo.org/content/linux-counter

Projekat "Brojač" je pokrenut u cilju registrovanja korisnika Linux-a na teritoriji Srbije. Idejni tvorac projekta je dejanium. U toku je drugi mesec ove akcije a dosadašnje komentare možete pogledati na Linuxo forumu gde je glasanje i pokrenuto i dalje traje. Obzirom da se radi o istoj anketi, svejedno je da li ćete glasati ovde ili na stranici foruma !

Radi što merodavnijih i reprezentativnijih podataka glasanje je omogućeno samo registrovanim korisnicima, i to po principu 1 čovek = 1 glas. Ukoliko imate svoj nalog na linuxo.org dovoljno je samo sa se ulogujete (prijavite) na sajt i moći ćete da glasate. Ukoliko nemate nalog, registrujte se , besplatno je !

Glasanje se na osnovu teritorijalnih celina u Srbiji koja ima okruge kao administrativno-teritorijalne jedinice. Spisak i pune nazive okruga možete videti ukoliko kliknete ovde .

Trenutno stanje rasporeda i broja Linux korisnika u Srbiji (poslednji update 24.04.2008): 

Srbija - Linux korisnici u Srbiji po okruzima - Klikni za veću sliku !!!

 Napomena: treba imati u vidu da je veličina teritorije, broj stanovnika i broj većih gradova u okruzima veoma različit i uslovljen istorijskim, geografskim, demografskim i drugim činiocima te ne treba direktno porediti pojedine okruge, recimo Nišavski i Pčinjski ili Severno Banatski i Grad Beograd. 


shadow