Objavljena Mageia 6.1

Подели преко

Ово издање доноси све исправке и развој који су ушли у Магија (Mageia) 6 и то све заједно на један инсталациони медиј, дајући корисницима језгро (кернел) који подржава хардвер који ће се појавити и након објаве Магије 6.1.

Нове инсталације ће имати користи од безбројних исправки које ће тренутно ажурирани Магеиа системи ће имати, омогућавајући да на новим инсталацијама избегнемо потребу за већим ажурирањем након инсталације система. Дакле, ако тренутно користите ажурирани Магеиа 6 систем, нема потребе за поновним инсталирањем Магеиа 6.1 пошто већ имате исте пакете.

Ово издање је доступно само у Лајв (Live) медијима, тј. Лајв Пласма, Лајв ГНОМ и Лајв Ksfce у 64 бита и Лајв Кsfce у 32 бита.Доступна је и мрежна инсталација, за кориснике који желе више контроле над инсталацијом (ен).

Неке од најважнијих издања укључују:

Фajeрфокс – 60.2
Хром – 68
ЛибреОфис – 5.3.7.2
Плазма – 5.12.2
ГНОМ – 3.24.3
Кsfce – 4.12.0
VLC – 3.0.2
>Кернел – 4.14.70

Кернел који се користи у овом издању је најновија дугорочна верзија (ен), која даје добро тестирану и стабилну базу за остатак система.

Иако нису критични за процес инсталације, ажурирани НВидијини (NVidia) драјвери су додали подршку новијим Pascal картицама.

Слике инсталације можете преузети као торент, или редовно, и ове су доступне  овде.Напомене о издању за Магији 6 су доступне овде(ен).

Извор: Mageia блог