veteran

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 72 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: Ode ja na vindozu… (beše: Došlo vreme da se opraštamo) #66077
  veteran
  Učesnik

  @Lyb
  Sve si rekao, sve objasnio, sumljam da uživaš da odgovaraš kurajberima i picopevcima, zaklučaj temu, Ozbiljan čovek, poput tebe, odgovoran prema sebi i porodici normalno da neće dual boot, neće emulatore već ono što mu radi posao. Seti se samo ….a pod Winblows radi ili … a pod M$ radi savršeno itd. Koliko puta si rešio problem? Gentoo rules a ti si dao i svoj  lični doprinos kroz lične ebuilds. Meni se gadilo da odgovaram na mnoga pitanja a ti si ipak odgovarao korektno. Predpostavljam da nisi očekivao da te baš ja podržim ali mi se gade ljudi koji umesto ćurke pišu turke i tome slično. Nekad su bila dva dobra foruma, ovaj i ES, sad nema nijednog, došli novi nevaspitani. Podržavam naslov i log out forever.

  P,S, Gde ste bilii kad je zaista grmelo? Da ne zaboravim “Smučio mi se M$ i tome slično”

  kao odgovor na: Laptop Toshiba P200D-11L Problem #65040
  veteran
  Učesnik

  Na zvaničnom sajtu taj model nisam uspeo da pronađem. Preko googla sam video da je u pitanju Turion dual-core 64 bitni.
  Pomislih da ti arhitekura instalacionih medija nije odgovarajaća pa tu nastaje problem. Probaj neku AMD64 distribuciju, možda proradi.

  Ako prvo instaliraš Vistu ostavi prazan prostor na disku za Linux (nikako resize iz Viste jer ti se može dogoditi da ti traži ponovnu aktivaciju). Skini sa net-a EasyBCD kojim možeš da dodaješ sve vrste OS-ova u Vistin boot loader, a grub ili lilo instaliraj na / particiju i onda pomenutim programom dodaj novi OS. Pojavljuju se dve stavke Vista i beše NeoSmart Linux koji ti daje boot meni tvog linux-a, pa javi.

  kao odgovor na: problem sa xorg.conf-om i ati x300se #65030
  veteran
  Učesnik

  Probaj da prikljućiš monitor na DVI sa adapterom (konvertorom) koji si verovatno dobio uz grafičku. Ako ne dobiješ sliku videćemo dalje.

  kao odgovor na: Muke po NV 8600gts #64964
  veteran
  Učesnik

  Ma sve jasno prijatelju. Hvala.

  kao odgovor na: Muke po NV 8600gts #64962
  veteran
  Učesnik

  Sve je tačno što si napisao, nažalost. Particiju za PCBSD sada zauzima Fedora, ostatak prostora sam namenio, meni najdražem Gentoo-u, pa će PCDSD da sačeka ili eventualno da ga instaliram preko vmware. Znam za tu caku ali meni je bio potreban brzo jedan sistem da završim neki posao i nisam imao vremena da se bakćem sa njim. Za vikend planiram da krenem u instalaciju Gentoo-a i više derivate ne instaliram. Isto važi i za komponente, mislim na monitor, jeftin jeste ali mnogo muke oko njega a moji nervi i vreme utrošeno za podešavanje ga čine skupljim od nekog kvalitetnog a ne baš žnačajno skupljeg. Drugim rečima više nikad ne kupujem monitor bez DVI priključka.

  kao odgovor na: Muke po NV 8600gts #64960
  veteran
  Učesnik

  @Kosava
  Kao što reče nowave rezolucija je dobra, a verovatno si prevideo da sam u prvom postu napisao “zagriženi Linuksaš i to preko 10 godina”


  @nowave

  I meni je to palo napamet, pogotovu što su mi se pojavile smetnje u vidu belih horizontalnih iskrica uz razne artefakte ali sam bio umoran da se zavlačim iza računara, no jutros sam to promenio i prvi test uradio na WinXP. Posle paljenja računara on se vratio na 1280×1024 ali sa custom rezolucijom refreš-rate 72Hz sve je odlično. Na 75Hz slika je veća od displeja. SUSE je sve podneo bez prroblema i sad da vidim još šta kaže Fedora.
  Inače, nisam bio lenj pa sam malo pročešljao ASUS forum i jasno je da veliki broj korisnika  ima iste probleme naravno pod winom a to nije baš pohvalno za ASUS. Ako Fedora uradi sve kako treba onda je problem solved. Interesantno je da praktično zanemarljiv broj muči muku sa ATI-jem. I kod mene je Radeon radio bez problema ali je kartica AGP pa mi je neupotrebljiva na ovoj ploči.

  kao odgovor na: Muke po NV 8600gts #64956
  veteran
  Učesnik

  Pa, nije baš sve cool. Ostaje pitanje žašto kartica vidi monitor kao CRT a ne kao LCD i ne prepoznaje powersave, odnosno daje podatak da monitor nema tu mogućnost bez obzira što je opcija dpms uključena u xorg.conf.

  kao odgovor na: Muke po NV 8600gts #64954
  veteran
  Učesnik

  Sredio sam sve na Fedori 8. Skinuo sam ponovo driver i u konzoli ga instalirao a zatim editovao u xorg.conf SubSection “Dislay” kako meni ogdovara i sve savrseno radi. Sad jos da je prilagodim mojim potrebama pa da se pozabavim sa PCBSD koji u sebi sadrzi upravo isti drajver koji sam i ovde instalirao ali ga izgleda ne ucitava.

  U svakom slucaju hvala na brzom odgovoru.

  kao odgovor na: Odg: GiGa LiGa #58243
  veteran
  Učesnik

  U ulici Vojvode Stepe negde u visini XII Gimnazije nalazi se restoran “Kuhinja”. Kao specijalitet kuće je jelo “kuhinja” za dve osobe i košta oko 800 din. To  je mešano meso sa svim prilozima, kad vidš uplašiš se koliko je obilno, mislim da čak četiri normalno ješna čoveka teško mogu da pojedu sve. I ostale stvari su pristojnih cena i toliko obilne (čini mi se oko 450g) a sve je izvrsnog ukusa. Piće, pa prosek beogradskih kafana. Ja sam bio i zaista sam impresioniran. Ako neko želi da proveri preporučujem pa da čujemo i još neko mišljenje.
  Rado ću se pridružiti ako se odlučite za ovaj restoran, mada ću sigurno biti najstariji i malo odskakati od ekipe ali dobro druženje je uvek dobrodošlo.

  Pozdrav,
      Veteran

  kao odgovor na: Ati xpress 1100 na FC6 #51377
  veteran
  Učesnik

  Nažalost nema driver-a za tvoju karticu. Uveri se sam:

  http://ati.amd.com/support/driver.html

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 72 ukupno)