Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›VISTA NEMA ALTERNATIVU !!!
- This topic has 78 odgovora, 20 glasova, and was last updated 15 years, 7 months ranije by
GoranSTX.
-
AutorČlanci
-
25. avgusta 2007. u 1:32 pm #60460
popeye
Glavni majstor@BB: Samo što ostvarenje te želje nema veze sa kapitalom, već dizajnom OS-a – zato i kažem da će se to desiti u Gnomu, ali ne na Linux-u. 😉
Hoću da kažem da će teško otvaranjem koda dobiti hordu besplatne radne snage. Dosta studenata i hobista će analizirati i možda dograđivati kod Solarisa, ali osim pitanja kvaliteta tog koda, programeri tog tipa imaju ograničene mogućnosti za razvoj.
Linux jezgro se u poslednjih 7-8 godina više razvija klasičnim pristupom (timovi za razvoj Linux jezgra u okviru kompanija poput Red Hat, Novell, IBM, Oracle i slični) – a ne “bazarom”.
Prosto, u svetu se sve više stavlja naglasak na softver otvorenog koda, naročito u državnom sektoru, te se neretko dešava da zatvoreno rešenje, iako možda kvalitetnije u tom segmentu, ne ispuni uslove i izgubi trku sa Linuxom. Otvaranjem koda Solarisa, možda je način da se odškrinu vrata drugim proizvodima, sačuva pozicija na tržištu i onemogući širenje konkurencije (Linux-a).
25. avgusta 2007. u 1:44 pm #60461psy_unix
UčesnikPa i slazem se i ne .
Ubili su dve muve otvaranjem .
Potpuno si u pravu sto se tice ovoga :Linux jezgro se u poslednjih 7-8 godina više razvija klasičnim pristupom (timovi za razvoj Linux jezgra u okviru kompanija poput Red Hat, Novell, IBM, Oracle i slični) – a ne “bazarom”.
ali ljudi daju idelje zelje itd ……
Klonove vec salju po kucama u ceo svet a do sad je bio misterija . Kakav je taj Solaris ?A ne slazem se sa tim jer ce se on drasticno razviti u nekoliko narednih godina i bez SUN-a .
Jedina ali , jedina moja zamerka Linuxu je njegova rastrkanost i razbijenost na manje delove .
Sednemo ja i ti kod mene kuci i napravimo DISTRO . To kod Solarisa nece moci a da ne prodje kroz ruke vodecih programera .25. avgusta 2007. u 2:04 pm #60462BrokeBody
Učesnikmoja zamerka Linuxu je njegova rastrkanost i razbijenost na manje delove .
Anarhija… da. To me strasno nervira kod mnogih otvorenih projekata. E vidis sad, kapital bi…
Sednemo ja i ti kod mene kuci i napravimo DISTRO . To kod Solarisa nece moci a da ne prodje kroz ruke vodecih programera .
Ako Solarisova licenca to dozvoljava (kao sto dozvoljava), onda naravno da moze.
25. avgusta 2007. u 5:40 pm #60463marelli
UčesnikFuck man,jel moze malo manje o toj Vi$ti,pokusavam da se skoncentrisem na nesto pametno!
>:D25. avgusta 2007. u 6:52 pm #60464foxbunny
UčesnikCenim da je ova tema zrela za zaljucavanje.
25. avgusta 2007. u 11:24 pm #60465DeG
UčesnikRekao bih da je dosta rasprave bilo o ovome. Umara brate!
26. avgusta 2007. u 8:01 am #60466psy_unix
Učesniklock O0 O0 O0
26. avgusta 2007. u 9:16 am #60467marelli
UčesnikYeah,going down! O0
26. avgusta 2007. u 9:38 am #60468GoranSTX
UčesnikAs you wish…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.