Početak›Форуми›Linuks›Linuks umrežavanje›Umrezavanje racunara pod linuxom
- This topic has 5 odgovora, 4 glasa, and was last updated 18 years, 8 months ranije by
west.
-
AutorČlanci
-
7. juna 2004. u 8:05 pm #3818
west
UčesnikPozdrav svima.
Za koji dan treba sa drugarima da pokusamo da instaliramo linux na racunare i da ih umrezimo radi igranja igrica u mrezi.
Znaci mreza ravnopravnih racunara.Interesuju me vasi saveti, cake, itd sta mozete da preporucite…
1. Koju Linux distribuciju da uzmemo?
(pri ruci imamo RedHat8.0; Mandrake 9.0 & 9.2) – dali neka od ovih moze da prodje?2. Umemo da normalno podesimo mrezu u Windowsu (lol) – kolike su nam sanse da to bez previse bola i muka uspemo i pod linuxom? Na sta najvise treba obratiti paznju, itd.
3. Moze li neko ukratko postupak da objasni? 😳
Mada, ovo treba prvo pokusati pa tek onda pitati, interesuje me samo koliko se sve razlikuje od Windowsovog podesavanja itd.Hvala svakome ko pomogne.
Pozdrav.7. juna 2004. u 9:41 pm #19486popeye
Glavni majstorMrezna podesavanja (adrese i protokoli) su nezavisna od operativnog sistema. Ukoliko se odlucite za Mandrake, sve mozete podesiti preko kontrolnog centra.
7. juna 2004. u 11:23 pm #19487vladeck
Učesniki rh9 i mandrake xxx ce posao odraditi kako treba: samo postavite razlicite ip adrese unutar iste klase (recimo: 192.168.0.1, 192.168.0.2, … ) i igre (i one Linux i one pod Wine / WineX emulacijom) ce raditi OK 8)
8. juna 2004. u 7:13 pm #19488west
UčesnikHvala na odgovorima.
Nadam se da cemo uspeti.24. juna 2004. u 6:44 am #19489ayreon
UčesnikHej, west, gde to postavljate? Nezavisno od vas, i ja sam krenuo da modifikujem jednu distribuciju kako bi se mogla koristiti u igraonicama. Interesuje me dokle ste stigli i kako to radi, kao i na cemu ste bazirali OS. Ako je ikako moguce, moze li se videti rezultat vaseg truda? Znaci, gde ste, ljudi?
9. jula 2004. u 9:27 pm #19490west
UčesnikHej, west, gde to postavljate? Nezavisno od vas, i ja sam krenuo da modifikujem jednu distribuciju kako bi se mogla koristiti u igraonicama. Interesuje me dokle ste stigli i kako to radi, kao i na cemu ste bazirali OS. Ako je ikako moguce, moze li se videti rezultat vaseg truda? Znaci, gde ste, ljudi?
Na zalost je trenutno sve zapostavljeno i ne vredi diskutovati o tome. Inace “smo” blizu Sombora..
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.