Početak›Форуми›Linuks distribucije›Ubuntu,Mint,…›TV-OUT radeon 9200 UBUNTU
- This topic has 16 odgovora, 4 glasa, and was last updated 17 years, 7 months ranije by
Red_Zmaja.
-
AutorČlanci
-
27. februara 2006. u 6:32 pm #7071
snis
Učesniknaslov teme sve kaze, molim odgovor da li zna ko kako ?
27. februara 2006. u 6:50 pm #41676ak-87
UčesnikPretrazi ubuntu forum,tamo ces najprije pronaci rjesenje!
Jesi li instalirao ATI drajvere?Mislim da kad otvoris ATI-jev Control Centar(ne znam tacno kako se zove,uglavnom bi se trebao pojaviti u osnovnom meniju),imas neke opcije za podesavanje TV izlaza… ❓
Procackaj tamo,pa vidi jel ide…
27. februara 2006. u 10:26 pm #41677snis
UčesnikPretrazi ubuntu forum,tamo ces najprije pronaci rjesenje!.
istina, zbog jezika mi lakse odje 🙂
Jesi li instalirao ATI drajvere?Mislim da kad otvoris ATI-jev Control Centar(ne z-NI-
Nasao ga ali ne mogu ga startovati :_( kad kliknem na njega nista se ne desava 🙁
27. februara 2006. u 10:28 pm #41678snis
UčesnikPretrazi ubuntu forum,tamo ces najprije pronaci rjesenje!.
istina, zbog jezika mi lakse odje 🙂
Jesi li instalirao ATI drajvere?Mislim da kad otvoris ATI-jev Control Centar(ne z-NI-
Nasao ga ali ne mogu ga startovati :_( kad kliknem na njega nista se ne desava 🙁
27. februara 2006. u 10:41 pm #41679ak-87
UčesnikPa pokreni ga iz terminala… 🙄
Prebacis se u direktorijum gdje ti se nalazi drajver,koji bi trebao biti u sledecem obliku
[code]
ati-.run
[/code]Potom kucas>
[code]
sudo ./
[/code]Dalje ne bi trebao imati problema!
Poslije instalacije ALT+CTRL+BACKSPACE,i ako se pokrene graficko okruzenje,znaci da si sve obavio kako treba…[/code]28. februara 2006. u 8:37 am #41680snis
UčesnikPa pokreni ga iz terminala… 🙄
znas onu: pusyiJo bi’ ja njega, al’ nece on mene 😉
bi ja, ali sam totalitarni poCetnik u linuHu 😉Prebacis se u direktorijum gdje ti se nalazi drajver,koji bi trebao biti u sledecem obliku
[color=blue]-NI-[/color]
Poslije instalacije ALT+CTRL+BACKSPACE,i ako se pokrene graficko okruzenje,znaci da si sve obavio kako treba…[/code]instalirao sam (?!) pomocu nekog automatskog inastalera, no, tek kasno nocas sam primetio da on trazi da ga aktiviram – sto znaci nisam do kraja instalirao, pa cu to danas kad budem imao vremena da potrazim. inace, trazio sam gde se nalazi to ati i nisam uspeo. inace sam skinuo i neki rmz fajl “fglr sa ATI web-a kao driver za (izmedju ostalih) i moju karticu, no, kako sam neiskusan sa fajlovima rpm nisam ga uspeo raspakovati 🙁
no, danaske cu naci malo vise vremena da to procackam pa cu javiti sta sam uradEo 😉28. februara 2006. u 12:28 pm #41681Red_Zmaja
Učesnik[quote=”ak-87″]Pa pokreni ga iz terminala… 🙄
bi ja, ali sam totalitarni poCetnik u linuHu 😉Prebacis se u direktorijum gdje ti se nalazi drajver,koji bi trebao biti u sledecem obliku
[color=blue]-NI-[/color]
Poslije instalacije ALT+CTRL+BACKSPACE,i ako se pokrene graficko okruzenje,znaci da si sve obavio kako treba…[/code]instalirao sam (?!) pomocu nekog automatskog inastalera, no, tek kasno nocas sam primetio da on trazi da ga aktiviram – sto znaci nisam do kraja instalirao, pa cu to danas kad budem imao vremena da potrazim. inace, trazio sam gde se nalazi to ati i nisam uspeo. inace sam skinuo i neki rmz fajl “fglr sa ATI web-a kao driver za (izmedju ostalih) i moju karticu, no, kako sam neiskusan sa fajlovima rpm nisam ga uspeo raspakovati 🙁
no, danaske cu naci malo vise vremena da to procackam pa cu javiti sta sam uradEo ;-)[/quote]Proba sa aline-om…a zar ubuntu nema ati drivere na pat-get 😕 imam nvidiu pa ne znam
[code]
anakin@alone-on-the-dark-side:~$ sudo apt-cache search radeon
xserver-xorg-driver-ati – X.Org X server — ATI driver
gatos – ATI All-in-Wonder TV capture software
radeontool – utility to control ATI Radeon backlight functions on laptops
fglrx-control – Control panel for the ATI graphics accelerators
xorg-driver-fglrx – Video driver for ATI graphics accelerators
[/code]
Il ovi ne sluze nicemu il’ ne valjaju ?28. februara 2006. u 12:28 pm #41682Red_Zmaja
Učesnik[quote=”ak-87″]Pa pokreni ga iz terminala… 🙄
[color=blue]-NI-[/color]
no, danaske cu naci malo vise vremena da to procackam pa cu javiti sta sam uradEo ;-)[/quote]Proba sa aline-om…a zar ubuntu nema ati drivere na apt-get 😕 imam nvidiu pa ne znam
[code]
[/code]
Il ovi ne sluze nicemu il’ ne valjaju ?28. februara 2006. u 12:30 pm #41683Red_Zmaja
UčesnikProba sa aline-om…a zar ubuntu nema ati drivere na apt-get 😕 imam nvidiu pa ne znam
[code]
[/code]
Il ovi ne sluze nicemu il’ ne valjaju ?28. februara 2006. u 12:31 pm #41684Red_Zmaja
UčesnikProba sa aline-om…a zar ubuntu nema ati drivere na apt-get 😕 imam nvidiu pa ne znam
[code]
[/code]
Il ovi ne sluze nicemu il’ ne valjaju ? -
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.