Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Slackware 11
- This topic has 94 одговора, 24 гласа, and was last updated 17 years, 11 months раније by LimitMan.
-
АуторЧланци
-
10. август 2006. у 9:58 pm #43819MladenIsakovicУчесник
Slackware (kao i uglavnom sve druge distribucije) oduvek imaju installer. To što je slack-installer konzolnog tipa a ne “grafički”, kao se to popularno kaže, ne znači da ne postoji.
Ne znam da li će biti grafički installer ovoga puta, čisto sumnjam jer to nikada nije ni bila Patova težnja. Što se mene lično tiče, nije mi potreban, ali mi i ne smeta. Kako god, samo da 11-ica što pre ugleda svetlost dana 🙂10. август 2006. у 10:41 pm #43820RiSKУчесникGlumbph…. Ko je rek’o da ne postoji instaler??
‘rebuilt installer with patches’ mi lici da se sredjuje instaler. A malo je glupo sredjivati ga ako nije vrlo blizu slecede izdanje.
I ja ga cekam k’o novu godinu 🙂11. август 2006. у 11:35 am #43821urosevicУчесникJa bih voleo kad bi Pat napokon ubacio libgphoto2 u default instalaciju… al, ko sam ja da volim 🙂 Inače, ovih dana se ChangeLog intenzivno puni, a ja sam pre neki dan već stavio KDE 3.5.4 i radi! 😀
11. август 2006. у 11:45 pm #43822LimitManУчесникIskereno, ne bih voleo da se pojavi gui installer … Textualni (pomocu dialog-a) radi savrseno i brzo … Bezbroj puta su mi graficki instaleri (kod npr RedHat-a, mandrake-a i sl. kad sam ih isprobavao) pucali kod nekih starijih grafickih kartica …
Kako je slack jako popularan na serverima, znam da ni sam Pat ne ocekuje od bilo koga da stavi neku noviju graficku na njega …Znam da obicno pri gui installeru postoji i console … Ali pri daljem razvoju, gui se razvija, dok console pada u zaborav … Neka hvala … Ovaj installer je extra 😉 Nedostaje mu par stvarcica (pojedini back-ovi, neki fensi parted, statusbar, minutes left…) ali ko ga pa sisa … Zadovoljan sam i ovim 😉
12. август 2006. у 12:20 am #43823RiSKУчесникGeneralno, i sam za ove (n)curses orijentisane instalere. Grafika je dobra za ljude koje bas mnogo ne interesuje sistem ‘ispod haube’ vec da na brzaka i lagano instaliraju sistem. Generalno, oni verovatno nece instalirati Slack. 😉
12. август 2006. у 10:40 am #43824MoneoУчесникNema nikakve potrebe da se na Slack-u instaler(radjen po uzoru na Free BSD sysinstall)menja-ovakav kakav je on meni savrseno dogovara,a sto je najvaznije vrlo je jednostavan(i pocetnici mogu lako da se snadju)sto je i cela poenta Slack filozofije-ko hoce GUI instaler nek proba SuSE,MDK i kompaniju…
I ja sa nestrpljenjem cekam 11-ku,ali necu menjati 10.2,vec cu ga instalirati na posebnu particiju jer mi 10.2 radi prosto savrseno,pa da vidim kako ce se pokazati jedno mesec dana,pa kao bude bio dobar,stavljam ga kao glavni OS:-)
PoZ!13. август 2006. у 5:46 pm #43825urosevicУчесникJa ću ga staviti kao fresh install na novi hard (koji treba da stigne u utorak) sa sve novim kernelom, HAL-om, udev-om i drugim automatizacijama 🙂
13. август 2006. у 9:21 pm #43826MoneoУчесникCekaj prvo bre da izadje 🙂
Ja cu ga ipak staviti posebno,pa da vidim kako ce se pokazati 🙂
Ako bude bio dobar-radim cistu instalaciju ili pak upgrade-will see….13. август 2006. у 9:22 pm #43827marelliУчесникKao sto kaze Seleuk treba videti kako ce se pokazati 11-ica.Mene,barem,najvise brinu WM-ovi.Nekako zeznu stvar.Na Slacku imam KDE i pici kao lud,dok na FreeBSD-u isto imam KDE3.5,sljaka ali nekad zeza do ludila.
13. август 2006. у 9:51 pm #43828RiSKУчесникMa vodi Patrik racuna o KDEu. Ne verujem da ce biti neka frka sa WMovima. btw: Voleo bih da Fluxbox 1.0 i XFCE 4.4 izadju u full varijanti pre Slacka 11, i da ih ima na diskovima. Cini mi se da se vec dovoljno dugo testiraju i da je blizu finalan verzija.
Ja cu definitivno Slack 11 na “testing particiju”.
Mozda jedini distro koji moze da zauzme mesto Ubuntua trenutno 😉 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.