Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Slack ili Gentoo, pitanje je sad
- This topic has 21 odgovor, 9 glasova, and was last updated 17 years, 11 months ranije by
LYb.
-
AutorČlanci
-
16. juna 2005. u 1:26 am #5560
LYb
UčesnikE ovako… imam slack koji funkcionise savrseno, uvek sam updateovan na current, veza je ADSL tako da svako jutro u 6:30 slapt-get skine ako ima nesto novo, pa ja to posle pregledam i instaliram, fetchmail skida postu svakih 90 sekundi, a da napomenem da se na slacku osecam kao kod kuce. Podesen je prema mojim zeljama, 100%… recimo, postoje skripte gde wget proverava u 9:00 i 13:00 da li ima nesto novo u mojim listama urlova, pa ako ima to skida… i tako, razne lepe stvari, automatizovane i rade kako valja…
Sad, vredi li prelaziti na gentoo? Da li se zaista OSETI razlika i da li je vredno truda uciti detalje oko nove distribucije zarad nesto malo dobitaka u brzini ili paket-menadzmenta na nivou sorsa?
Ne trebaju mi komentari die-hard gentoo zaljibljenika, nego realna ocena 🙂
Znam, treba probati pa videti, verovatno cu to i uraditi na 10 giga na kraju diska, ali opet, bolje da pitam…
Vredi li?
16. juna 2005. u 7:53 am #29812popeye
Glavni majstorVrednost je subjektivna kategorija. Možda bi ti prelazak koristio u pogledu odvikavanja od ./configure; make; make (check)install instalacija.
16. juna 2005. u 11:02 am #29813Diablo
UčesnikGood Luck to you. Trebace ti dobrih 7~8 radnih dana da Gentoo sredis za sopstvene potrebe, ni tada neces biti zadovoljan cuvenom Gnetoo brzinom , jer si po nekom nepisano pravilu od dva miliona mogucih nacina instalacije izabrao upravo onu najmanje kvalitetnu za tvoju arhitekturu. Bottom Line : jednom kada ga sredis, iskreno sumnjam da…… uuups puce mi gcc, gotta go … See ya
16. juna 2005. u 2:51 pm #29814Doole
UčesnikAko ti sve lepo radi na slackwareu i ako si na njega navikao nema potrebe da prelazis na gentoo.Po brzinama su skoro rame uz rame.Mozda jedini razlog da predjes na gentoo ti je njegovo portage stablo.
16. juna 2005. u 8:29 pm #29815dens
UčesnikDilema je velika….
kod Slacka se sve vrti oko jednog coveka, a Gentoo vise i nema glavnog 😉
To je bila sala…
Nisam probao Gentoo, razmisljao sam o tome, ali na kraju.. zakljucio sam da je gentoo veliko smaranje ako nemas puno vremana, kao sto ga ja nemam, a sa druge strane ako imas sistem na kome ti sve lepo radi…
Botom lajn… ne menjaj momcad koja dobija…
To je moje misljenje, osim ako nemas pametnija posla i bas si veoma radoznao da vidis to cudo…16. juna 2005. u 11:08 pm #29816LYb
UčesnikMmmm… da… jednom sam ga vec instalirao, tako da mi sada ne treba vise od 15 minuta za osnovnu proceduru (bez kompajliranja kernela i X-a, naravno), ali opet…
Cinjenica je da vremena nemam, a da ovo cudo radi ko zmaj.
Koliko sam shvatio, jedina razlika je u portage stablu i u splash screenu prilikom bootovanja 🙂
Opet, kad uzmemo u obzir da ja volim da patchujem kernel na najnoviju verziju cim se pojavi, a da gentoo ceka par dana pre nego sto izbaci svoj ebuild…
Mada, emerge world je divna stvar…
Ali nema se toliko vremena…
Eto, imali ste uvid u moja razmisljanja 🙂
Hvala svima na komentarima.16. juna 2005. u 11:18 pm #29817Anonimni
Gostne bih da unosim zabunu ili sta vec, ali ako imas dobru vezu probaj debian i neces se pokajati 😉
17. juna 2005. u 1:49 am #29818LYb
UčesnikE bas ti hvala 😛
Em imam gentoo i FreeBSD5.3, sad jos da rezem i debian 🙂
17. juna 2005. u 2:12 pm #29819Anonimni
GostNisam bez veze rekao preko neta.
http://cdimage.debian.org/debian-cd/3.1_r0a/i386/iso-cd/
ovde imas netinstall osi od oko 100 mb17. juna 2005. u 11:43 pm #29820LYb
UčesnikMmm.. da… nesto gledam, ali i testing je prilicno zastareo, o trenutnom “stable” da ni ne pricam :/
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.