Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›ProtOS Linux
- This topic has 17 odgovora, 8 glasova, and was last updated 18 years, 9 months ranije by
bp21000.
-
AutorČlanci
-
26. maja 2004. u 7:25 am #3751
sKELEton
UčesnikLjudi da li je neko koristio ProtOS Linux (srpski linux, mi ga lično spravili 😆 ), ako jeste da li možete da mi kažete kakav je, kako se ponaša, koji skup programa ima… 😀
Čitao sam o njemu u Svetu kompjutera, ali ipak mi znači mišljenje pravih Linuxovaca8)
26. maja 2004. u 9:16 am #19115Anonimni
GostPa, u osnovi je RH9 u punom smislu te reci. probao sam ga i ono sto sam imao priliku da radim sa njim bilo je ok. sad, kakav je na duze staze, ne znam. mislim da spisak softvera ima na sajtu
26. maja 2004. u 11:22 am #19116jboban
UčesnikPa, u osnovi je RH9 u punom smislu te reci. probao sam ga i ono sto sam imao priliku da radim sa njim bilo je ok. sad, kakav je na duze staze, ne znam. mislim da spisak softvera ima na sajtu
Meni nije jasno koja je svrha? Ako je sve isto kao RH9, prevedeno na srpski, ćirilica, a to već sve ima na standardnoj Mandrake distribuciji čemu onda još jedna distribucija? Još jedna ideja velikosrpstva ili nešto treće?
26. maja 2004. u 11:52 am #19117velisa
UčesnikMeni nije jasno koja je svrha? Ako je sve isto kao RH9, prevedeno na srpski, ćirilica, a to već sve ima na standardnoj Mandrake distribuciji čemu onda još jedna distribucija? Još jedna ideja velikosrpstva ili nešto treće?
pricao sam sa momcima (cini mi se iz Cacka) koji su ga prezentovali na jednom od proslih sajmova, ne secam se kom… (cini mi se bankarstva i osiguranja) momci su O.K.
hteli su da naprave samostalno distribuciju, domacu, i da ponude pre svega poslovnom okruzenju, alternativu PENDZER-ima, u vreme kada je na sva usta najavljivana legalizacija i preceno kaznama za pirateriju.
mislim da je samo pojavljivanje operativnog sistema (citaj distribucije) u kome ima makar delic domaceg proizvoda pohvalno, i da ne treba osudjivati nekoga ko hoce da se pokaze (a mozda i zaradi neku kintu).
na kraju, sve zajedno doprinosi otkidanju trzisnog kolaca u korist linux-a… 😉26. maja 2004. u 2:55 pm #19118popeye
Glavni majstorSto vise (srpskih distribucija), to bolje.
26. maja 2004. u 7:14 pm #19119sKELEton
Učesnikdistribucije u kome ima makar delic domaceg proizvoda pohvalno, i da ne treba osudjivati nekoga ko hoce da se pokaze (a mozda i zaradi neku kintu).
na kraju, sve zajedno doprinosi otkidanju trzisnog kolaca u korist linux-a..Sto vise (srpskih distribucija), to bolje.
U potpunosti se slažem sa vama. Pa probaću da nabavim ProtOS, ako ga nađem za manje pare nego što ga nude na sajtu 😆
27. maja 2004. u 6:54 pm #19120vladeck
Učesnikpre neki dan sam poslao diskove sa protos .iso fajlovima Bosku iz OSNY da postavi ih online. posto verujem da neki od vas nece imati dovoljan jak link za ovako nesto, smislicu nesto bolje (za one koji su zainteresovani): mozda da vam narezem i posaljem free (ako nije veliki broj zainteresovanih; mozda da posaljem jednom pa da se medjusebno posle razmenite ili sl.) ili da vidim za neku manju cenu kompletne pakete? ma, sredicemo nesto 🙂
27. maja 2004. u 7:26 pm #19121sKELEton
Učesnikpre neki dan sam poslao diskove sa protos .iso fajlovima Bosku iz OSNY da postavi ih online. posto verujem da neki od vas nece imati dovoljan jak link za ovako nesto, smislicu nesto bolje (za one koji su zainteresovani): mozda da vam narezem i posaljem free (ako nije veliki broj zainteresovanih; mozda da posaljem jednom pa da se medjusebno posle razmenite ili sl.) ili da vidim za neku manju cenu kompletne pakete? ma, sredicemo nesto 🙂
To bi bilo super, pa ti vidi 😆
28. maja 2004. u 8:25 pm #19122Anonimni
GostA, jesi li razmisljao o tome da baza bude na debianu? mislim da bi sistem bio bolji
31. maja 2004. u 11:24 am #19123vladeck
Učesnikrazmisljao sam o tome da napravimo bazu od nule, da distro bude samo System V kompatibilan (redhat, debian, suse nacin startovanja servisa), da se uradi novi sistem instalacije (nista anaconda, nista rpm, deb ili sl., ali graficki, naravno, i lako), da se obezbedi svim kupcima update sistema na cdu svaka 2 meseca jer nemaju svi dobar link (jednom instaliras, nonstop nadogradjujes, tj. nema potrebe da se sistem reinstalira), 24/7 tehnicka telefonska/online podrska, mnogooo bolja literatura, obuka, … ahh, da, onda se setim, ja se nalazim u Srbiji i ovde ljudi jedino razumeju pakost kao nacin komunikacije 😯
eto, koliko vas je zaista spremno da pomogne razvoju linuxa u Srbiji, ali da stvarno stoji iza te odluke i naredne 2 godine, boreci se, a ne da samo kaze: `evo ja cu pomoci!` i da ostane na tome ❓ -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.