Početak›Forumi›Linuks›Programiranje›Odg: Imam ideju za Android aplikaciju ali nemam pamet
- This topic has 22 odgovora, 8 glasova, and was last updated 13 years, 3 months ranije by
jboban.
-
AutorČlanci
-
30. marta 2010. u 2:45 pm #11821
Жарко Михајловић
UčesnikИма ли међу форумашима неког да се „замлаћивао“ са Јаволиким програмерским језиком који користи Андроид? Имам, наиме, идеју за једну фину и корисну апликацију, али ми никако не иде програмирање за Андроид.
Програмче би било стварно просто, а ја сам фрустриран јер ни то просто не умем да „убодем“. Све што треба је да прочита податак са сервера и да га „пљусне“ у виду једне листе. За почетак. Ја сам нешто „скарабуџио“, и то је читало са сервера али је податке приказивало у виду текст поља (TextView), а ја сам замислио да буде као листа (ListView) са Array, и ту сам се насукао на песак.
Ако има неког стручније са нешто времена нека се јави.
Услови: да апликација буде опен сорс и џабе, да примарно буде на српском, да ради на свим величинама екрана лепо.
Ја сам већ одрадио део на серверу (php), има још да се ради али то у договору са програмер{ом|има}.
30. marta 2010. u 10:15 pm #83796zchira
UčesnikJa se trenutno mlatim programiranjem za android. Mada, zbog obaveza, ne stizem da se mnogo posvetim tome.
Ne znam tacno sta te muci. Jel mozes detaljnije da objasnis sta bi taj program trebao da radi i koji su tvoji problemi pa da probamo da resimo?Kakvi podaci se dobijaju sa servera, u kom formatu?
1. aprila 2010. u 10:53 am #83797Жарко Михајловић
Učesnik[code]06:00;Vesti
06:05;Jutarnji program
08:00;Jutarnji dnevnik
08:15;Jutarnji program
09:00;Vesti
09:06;U zdravom telu
09:20;Kuvati srcem
09:35;Slagalica, kviz
10:00;Vesti
10:05;Sasvim prirodno
10:35;Svet ribolova[/code]Tо је формат. Из приложеног се да закључити да би апликација приказивала ТВ програм на данашњи дан. Део на серверу прикупља ТВ програм са разних сајтова, чисти од непотребности и прави лепушкаст CSV фајл, а апликација у телефону има само да прочита CSV и да га прикаже у виду листе.
Ако има програмера за друге платформе, рецимо Симбијан, Блекбери, Мобилни Виндоуз, Ајфон, телефонска ЈАВА, Палм… слободно могу да се прикључе под истим условима.
Додатак:
Али зашто бити искључив? Ако има програмера који би направили виџет за КДЕ, аплет за ГНОМ, или Авант ВМ… што да не? 😉1. aprila 2010. u 7:04 pm #83798DrLove73
UčesnikMoj prijatelj ima skriptu koja to radi za mythtv, za sve nase kanale.
2. aprila 2010. u 6:31 pm #83799slax
UčesnikPa što ne pošalješ čoveku, lakše može da uradi kod za fetch liste dnevnih programa
2. aprila 2010. u 10:11 pm #83800DrLove73
UčesnikNe treba njemu da pravi listu, vec mu je problem da vec napravljenu listu prikaze na android aplikaciji.
3. aprila 2010. u 10:55 am #83801Жарко Михајловић
UčesnikИма прогреса! Два дана сам читао туторијале, али сам коначно схватио :biggrin:
4. aprila 2010. u 4:50 pm #83802marelli
Učesnikpa kako mozes da mislis i da imas ideju, ako nemas pamet he he he …. 😉
4. aprila 2010. u 8:14 pm #83803Жарко Михајловић
UčesnikВи’ш да не умем да мислим 😀
4. aprila 2010. u 9:22 pm #83804marelli
Učesnikmislim da si se lose izrazio samo, inace je OK 😉
taman posla da si moju poruku razumeo kao da neznas da mislis 😀
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.