- This topic has 30 odgovora, 12 glasova, and was last updated 12 years, 10 months ranije by
nebjak.
-
AutorČlanci
-
20. jula 2010. u 4:47 pm #11990
sinansakic
UčesnikImam jedno pitanje za vas. Šta mislite da li bi bilo dobro da se naprave linux novie koje sve o linux-u pisalo pošto takave novine u srbiji ne postoje
20. jula 2010. u 5:12 pm #84999Recoba20
UčesnikA ko bi kupovao te novine?
20. jula 2010. u 6:37 pm #85000sinansakic
Učesnikšta znam ja ovako pitam za mišljenje
20. jula 2010. u 7:43 pm #85001DrLove73
UčesnikSuvise smo razudjeni i malobrojni. A svako ko ima Linux ima i neki internet (dobro, SKORO svako, ali mnogo veci procenat nego Windows-asa, pa procita on-line.
A i sta bi u tim novinama moglo da pise sto nema on-line? Ako je zbog stampanog izdanja, treba samo skupiti clanke, formatitati ih u prihvatljiv format (novinarski i estetski) i snimiti kao PDF, pa kome treba papirno izdanje moze sam da odstampa.
20. jula 2010. u 8:35 pm #85002GoranSTX
UčesnikBeše GNUZilla nekada, a sad, koliko znam, jedini mesečnik u kome može da se pročita nešto o linuxu je Svet Kompjutera. Par strana rubrike “Laki pingvini” nije mnogo, ali je u odnosu na sve druge IT časopise kod nas – najviše…
Pišite uredništvu sa molbom da se poveća broj strana za ovu tematiku, ako bude dovoljno zainteresovanih i sadržaj će se povećati…20. jula 2010. u 10:11 pm #85003slobex90
UčesnikDobra je zamisao da bude pdf i da se šalje svima koji to žele da čitaju npr da ostave mail adrese i svakih mjesec ih čeka novi broj.Volio bi da budu recenzije 2-3 distroa koji izđu tog mjeseca a da su ovdje popularni,onda preporuke nekog hardvera,softvera.
21. jula 2010. u 6:10 am #85004DrLove73
UčesnikDosta vec gotovih tekstova na Engleskom se moze samo prevesti na Srpski, mozda se cak i neki odredjeni postojeci elektronski casopis moze prevoditi sa Engleskog, naravno u saradnji sa izdavacem, pa onda dodati i nesto naseg sadraja.
21. jula 2010. u 7:43 am #85005Anonimni
GostSvaka ideja o novinama ili pdf je extra sjajna , da li u kiosku ili preko maila , sve jedno.
mail je siguran , stize a nemoras u trafiku , mada papir ima svoje cari .
Ko bi kupavao ? Ima dosta koje zanima , kada im turis pod nos i hoce da probaju , citaju ..
a sta pisati , nesto za nove korisnike ( prvi koraci, nesto sto ce pomoci da se razume linux ) i skusne korisnike , o nekim interesentnim programina , mozda o konzoli nesto reci , usput ce se dosta kristalizovati vazno je samo krenuti .21. jula 2010. u 9:10 am #85006DrLove73
UčesnikNaplatiti neki casopis je dosta tesko.
Bolja varijanta bi bila da se nekoliko Linux NVO skupe i jednostavno sklepaju najinteresantnije tekstove po net-u u PDF celinu, a da se omoguci da oni kojima se svidja mogu da se pretplate ili samo doniraju neki novac za obradu, prevod i tako to.
Ako se ne pisu tekstovi specijalno za casopis to sve moze dosta brzo da se odradi i da kosta samo malo vremena. Ako se sve to kasnije pokrene u nesto vece, lako je estetski ga sredjivati, pisati feljtone i sl.
21. jula 2010. u 10:59 am #85007Anonimni
Gostok, sto bi rekli za sada su samo reci , ocemo dela 😀 😀 🙂
ajde ponude 😮 😉 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.