Početak›Форуми›Linuks›Linuks umrežavanje›Lucent Win modem&ATI 9200
- This topic has 11 odgovora, 6 glasova, and was last updated 19 years, 4 months ranije by
salac.
-
AutorČlanci
-
2. decembra 2003. u 11:21 pm #3127
Drax
Učesnikprvo da se izvinem sto nisam “procackao” po forumu (nema se puno vremena na zalost 🙁 )
posle MDK 9.0 i duze pauze odlucio sam se da instaliram 9.2 pa me interesuje da li su se i koliko popravile stvari sa drajverima. Posto sam i PC promenuo i sad prvi put imam ATI-ja interesuje me kako stoji podrska za Radeon 9200.
Za 9.0 sam imao neki .rpm drajver za Lucenta koji je radio posao, ali sad sa novom verzijom kernela ne verujem da ce raditi pa bi mi pomogle preporuke u tom pravcu.
Takodje me interesuje kako 9.2 radi na NForce plocama (u mom slucaju Abit NF7) i sa integrisanim LAN (Nvidia) adapterom i NVidia NForce audio codec-om .
posto koristim bezicni internet svaka pomoc oko integrisanog LAN kontrolera je vise nego dobro dosla, za raspppoe cu se vec raspitati kod provajdera.
I poslednje (malko sam zaboravio 😳 ) kako da podelim 10 GB prostora koji sam ostavio za MDK izmedju root/swap/usr/home particija? home i ne mora da mi bude velika jer za sve bitne stvari imam druge particije koje su FAT32.
Ehh da… umalo zaboravih, posto mi je trenutno jedini OS XP, na C: particiji koja je NTFS (za MDK sam ostavio 10 GB unallocated space na disku) da li ce to da mi pravi probleme prilikom instalacije?sve u svemu, vracam se polako ponovo na MDK 🙂 pa ce mi biti potrebna sva pomoc koju mogu da dobijem.
HvalaP.S. Nakon postovanja ovog pitanja vidim da sam “majstor” 😆 hvala na cinu, nadam se da cu ga uskoro zaista i zasluziti 8)
4. decembra 2003. u 11:49 am #15203Drax
Učesnikheh… mogao bi neko i da me casti sa odgovorom, na prvu godisnjicu clanstva na ovom forumu 😀
od toga na zalost svega par meseci aktivan i kao korisnik i kao posetioc, ali what goes around, comes around 😀5. decembra 2003. u 12:16 pm #15204Drax
Učesnikpa posto odgovora nema… krenucu grlom u jagode 😯 nadam se da ce sve proci kako treba
u svakom slucaju se nadam da ce moj sledeci post biti poslat uz pomoc Opere instalirane na MDK 9.2 😀5. decembra 2003. u 2:25 pm #15205ZivicAleksandar
UčesnikPosle instalacije famoznog i ko zna zasto jos uvek potrbnog XP, verujem da si morao da opet ubacis cd 1 pa da mu reinstaliras Lilo, ako eventualno ne koristis grub disketu ili ukoliko vishe volish na winujesh MBR. Ako MDK9.1 podrzava nForce2, 9.2 ga sigurno zdere, a zvuchnu ce ti prijaviti, makar je i u BIOS-u iskljucio.
A sad ti vidi da meni odgovorish na pitanjce u vezi bezicne mreze, kako, chime (koliko je tesko, odnosno lako konfigurisati je pod MDK9.0) i isplatili se to zadovoljstvo?6. decembra 2003. u 3:17 am #15206Drax
Učesnikevo ovako… malo se nismo razumeli… prvi put sam danas instalirao MDK 9.2 na novoj masini (Abit NF7, NForce2, ATI9200, Lucent, Nvidia Lan int. …)
ATI radi ali bez 3D podrske.. skinuo sam najnoviji draver koji ima na njihovom sajtu… ali ne vredi… 🙁
Modem je lepo proradio, ali nije mogao da radi… znaci sve odradi i dial up i konektuje se ali nista od posla… veza samo cuti…
Skinuo sam i drajvere za NForce i sa njima naterao da se LAN “probudi” i nakon instalacije rppppoe-a se lepo kacim preko WIFI-ja 😀
znaci od hardvera je ostao neispitan do kraja modem i ATI koji nece da radi 3D 🙁
ima li pomoci ovde??? (inace sam uz pomoc prijatelja updateovao kernel na 2.4.21.20)sto se tice podesavanja WIFI-ja pod MDK-om… kad skines rppppoe i njegov mali GUI… sve se prilicno jednostavno podesi… mene je malo mucio i networking u tom podesavanju… ali eto na kraju radi…. 😀 😀
sto se tice da li se isplati WIFI… racunaj na oko 15000 din za opremu i 2700din/mesecno za 128kbps flat rate…8. decembra 2003. u 10:48 pm #15207Anonimni
GostCrni sine, razbileces se od tolke windoze. ATI mozes da sredis ali bez OpenGL. Kako, ne znam, koristim nvidiu iako je ati bolji. nerviraju me jer ne mogu da naprave normalan drajver za linux. Sto se cipseta tice, 2.4.22 vidi nforce2 samo tako (Epox 8RDA+) zvuk radi odlicno tako da sam ja tako resio stvar sa Nforce-om (Distro je Debian SID ali mislim da ce da radi i na mdk-u). Koji je modem u pitanju?
9. decembra 2003. u 7:53 pm #15208Drax
Učesnikne znam kome kako da odgovorim, ali sledece radi:
Abit NF7 NForce2, sa integrisanom zvucnom i LAN
Lucent LT winmodemNe radi
ATI Radeon 9200 TVout -> nemam 3D
Pixel View Play TV Pro & FM -> koji sam nekako uspeo da podesim da pronadje sve kanale koje i treba, ali kad startujem xawtv, on samo na sekundu blicne (otvori TV prozor) i ugasi se… pre toga sam imao i zvuk i sliku… al je to trajalo do 1 minut i onda mi se zabijao PC.. jedina pomoc je bila reset… posle jos nekih izmena imao sam sliku, ali bez tona… i to bi trajalo do 2-3 minuta i onda opet zamrzavanje…. poslednje je ovo sa “sevanjem” TV prozora…NA ATI-ju nema sanse da poteram 3D programe… ili jos cudnije… Chromium mi radi, ali nece Tux Racer i Frozen bubble!!! tj. izgledaju kao da je neko podelio ekran na pravougaonike i promesao kao karte… ista stvar je i sa TVout-om… promesani pravougaonici
Podesavao sam XF86Config-4 i rucno, i sa odgovarajucim tool-om…. i upotrebljavam najnovije ATI drajvere, updateovao sam i neke module (mislim da su bili DRI – sad pisem sa XP-a)… ma ne znam sta sve nisam radio…
Ovaj problem sa ATI-jem me sprecava i da koristim crossover office, jer kad sam krenuo da instaliram Flash, zabio mi se PC, kao iu slucaju TV kartice… cim ponovo budem startovao Linux, iskopiracu ovde XF86Config-4 i sve ostalo sto mi kazete da treba…. jednostavno ne mogu sam da se izvucem iz ovoga… UPOMOC 🙁10. decembra 2003. u 10:59 pm #15209ZivicAleksandar
UčesnikKazes LT radi, mozes li mi preporuciti drajver za njega, po mogucstvu u rpm obliku, instalirao sam ovj za Agere chip, i kpp nikako nemoze da inicijalizuje modem, ModemIsBusy, neverujem da je Agere, ali definitivno neznam zasto nemogu da mu pridjem, chak mi sa setserial javlja:
/dev/ttySLT0, UART: undefined, Port: 0xd000, IRQ: 255
Ako imas pretpostavku zasto???
I kako uopste da sad deinstaliram ovaj Driver.11. decembra 2003. u 1:11 am #15210nVideo
Učesnikja imam nForce2 plocu i na njoj ati radeon 7500 a 3D radi savrseno kad mu kazem da je to ati 8500 probaj i ti tako
nego ja nemogu da nateram ovu budjavu integrisanu mreznu kartu da proradi! on je prepozna vidi je ali nemam nikakve mogucnosti konfiguracije za nju. Kako si je ti natero da radi?
25. decembra 2003. u 10:37 pm #15211Sioux
UčesnikKazes LT radi, mozes li mi preporuciti drajver za njega, po mogucstvu u rpm obliku, instalirao sam ovj za Agere chip, i kpp nikako nemoze da inicijalizuje modem, ModemIsBusy, neverujem da je Agere, ali definitivno neznam zasto nemogu da mu pridjem, chak mi sa setserial javlja:
/dev/ttySLT0, UART: undefined, Port: 0xd000, IRQ: 255
Ako imas pretpostavku zasto???
I kako uopste da sad deinstaliram ovaj Driver.Mora da je cip Montblanc_Modem SV92P too .Nece pa nece
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.