Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Linuxo problem
- This topic has 3 odgovora, 4 glasa, and was last updated 18 years, 2 months ranije by
basic.
-
AutorČlanci
-
12. novembra 2004. u 11:02 am #4441
Duffman
UčesnikUpravo sam dobio Linuxo 0.1 test3 i mislim da ima neki bug ili je to do mog compa:
1. Tokom ucitavanja on neko vreme ipokazuje poruku nema dovoljno mesta na device (imam oko 256 ram mislim da bi to trebalo da bude dovoljno);
2. Zatim kad se pokrece graf. okruzenje (podseca na SUSE) pojavi mi se root i korisnik opcije, pokusao sam da se logujem kao korisnik ali ne znam sifru 😕 , a za root kad ukucam sifru root uloguje se, ekran se zacrni i vrati se ponovo na graficki log screen (kao kod SUSE), sto znaci da ne mogu da se ulogujem uopste.
3. Takodje kad gasim ili resetujem racunar iz graf. log on pri iskljucenju kaze da je iskljucenje graf. sytem “propalo”(failed) i pri kraju kaze da nema vise komandi za izvrsavanje i ne radi nista, a CD se ne da izvaditi pritiskom na eject dugme.
Sta da radim ❓ Ako je neko se susretao sa ovim problemom i resio neka mi pomogne.12. novembra 2004. u 11:55 am #22409tomaja
Glavni majstorAko mozes probaj na drugoj masini koja ima vise RAMa
linux4life
29. decembra 2004. u 11:01 am #22410Nika
UčesnikImam isto pitanje kao i Duffman pod brojem 2.
Na PC-u mi lepo ide Linuxo podizanje ali nikako nemogu da se logujem i da udjem u sistem. Jeste da sam apsolutni pocetnik sa Linuxom ali on trazi od mene shifru a ja neznam koja je. Niti kao “korisnik” ni kao “root”.
Pa ako neko zna bio bih mu zahvalan na pomoci. Samo mi recite sta da ukucam. Radi se o Linuxo 01 verziji.
Hvala.
Nikica
29. decembra 2004. u 2:34 pm #22411basic
UčesnikNa PC-u mi lepo ide Linuxo podizanje ali nikako nemogu da se logujem i da udjem u sistem. Jeste da sam apsolutni pocetnik sa Linuxom ali on trazi od mene shifru a ja neznam koja je. Niti kao “korisnik” ni kao “root”.
NikicaLozinke su :
– “korisnik ” za korisnika
– “root” za root
bez znaka navoda naravno 😀 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.