Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Koje grafičko okruženje koristite ?
- This topic has 184 odgovora, 102 glasa, and was last updated 5 years, 10 months ranije by
rogi23.
-
AutorČlanci
-
25. februara 2006. u 3:27 pm #7052
tomaja
Glavni majstorNa predlog našeg člana BrokeBody otvorena je anketa vezana za izbor grafičkog okruženja koja se koriste na razlilčitim Linux/BSD sistemima.
linux4life
25. februara 2006. u 3:35 pm #41340Red_Zmaja
UčesnikGlasao sam za kde zato sto sam trenutno na njemu inace koristim i gnome..a kad me sve to smori odletim u flux/enlig/xfce 😀
25. februara 2006. u 3:37 pm #41341BrokeBody
UčesnikGnome.
Da nisam koristio KDE graficko okruzenje pod Mandrivom, mozda je nikada ne bih ni napustio.
Bugovi koji nicu iz KDEa itd. 😀
25. februara 2006. u 3:48 pm #41342Moneo
UčesnikKDE
Funkcionalno,stabilno,max user-friendly,odlicna integracija native aplikacija….
Probao sam ja i Gnome,Enlightement,Fluxbox i Xfce,ali sam se uvek vracao na KDE gde se osecam kao kod kuce…..
Dobar je i Gnome,ali ja nikako ne mogu da se naviknem na njega,jednostvano mi ne lezi…
Enlightement,XFCE i Fluxbox su OK,ali previse je to minimalisticko za moj ukus,a i vise volim fancy izgled KDE-a 🙂25. februara 2006. u 4:29 pm #41343unknown
UčesnikJa sam presao sa KDE na xfce. Okruzenje je stvarno strava. Malo mi je smetalo sto je taskbar gore i izdvojen od panela ali sam se sad vec navikao. Inace mnogo je brze od gnome i kde.
25. februara 2006. u 4:31 pm #41344ak-87
UčesnikGNOME , definitivno!
KDE mi se licno nije nikad dopadao,jednostavno kad ga pokrenem,osjecam se kao na pijaci,prenatrpan je previse.GNOME je elegantan,sve je na svom mjestu,jednostavno na njemu se osjecam kao kod kuce.
Ocekujem puno od Enlightenment-a i XFCE-a,dok Fluxbox mi se relativno svidja,ali nikad ga ne bih mogao koristiti duze vrijeme…
25. februara 2006. u 5:02 pm #41345mmirilovic
UčesnikKDE
Tačno je da zaista ima mnogo opcija, kontekstni meniji su prepuni stavki i sl. Ali posle nekog vremena sam se navikao i to mi deluje normalno. I kada probam neko „siromačnije“ okruženje čini mi se da ne mogu da se snađem bez svih tih opcija.
U svakom slučaju KDE zato što, po mom mišljenju, ima bolji izbor aplikacija, i nekako je „zaokruženiji“, aplikacije se odlično razumeju međusobno i dopunjuju se.
25. februara 2006. u 5:22 pm #41346BrokeBody
Učesnikkada probam neko „siromačnije“ okruženje čini mi se da ne mogu da se snađem
Znas li ti kako opasno moze da se sredi flux?!? 😉 Bez suvisnih opcija, samo ono sto ti stvarno treba.
Samo sto ja jos uvek ne znam, al’ polako… 🙂
25. februara 2006. u 5:33 pm #41347mmirilovic
UčesnikZnam! Probao sam Fluxbox. Ali da bi ga tako sredio, moraš da ga upoznaš u „sitna crevca“. A to mi je smorno. GUI treba da služi meni a ne ja njemu.
25. februara 2006. u 8:35 pm #41348demoritus
UčesnikJa koristim KDE (trenutno 3.5.1), mada mi se sviđa i Enlightenment.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.