Početak›Форуми›Prvi put na Linuksu?›hakerski linux
- This topic has 67 odgovora, 25 glasova, and was last updated 12 years, 5 months ranije by
.Shath.
-
AutorČlanci
-
20. jula 2007. u 9:04 am #56400
miodragz
Učesnik@Leon&Matilda Ako hoces da budes haker drzi se konzole a ako ti ne ide konzola zaboravi How to become hacker.
Evo jednog razloga zbog cega:
Najosnovniji napad koji se uci na samom pocetku a koji je i najlaksi je netbios a to se radi iz konzole prijatelju zato su i ti alati u Backtracku konzolni jer im gui unistava korisnost,stabilnost i brzinu.
Srecno sa BT 2.0Final20. jula 2007. u 9:11 am #56401dukenukem_4d
Učesnikpa da ali odmah potom treba da se ubije i firewall,da se prikrijes
od system monitora i eventualno da ubacis neki rootkit koji si sam isprogramirao.
(ala lupam)20. jula 2007. u 9:15 am #56402miodragz
UčesnikPa ja mu pricam za osnovu a i ne ide da se sve pise i da se sazvaka da mu dodam skripte i jednog trojanca kao bonus alat. :p
20. jula 2007. u 9:19 am #56403dukenukem_4d
UčesnikCini mi se da je bio neki oglas takve prirode (u Politici mislim)
“trazi se haker da me obuci zanatu za par dana”20. jula 2007. u 9:33 am #56404miodragz
UčesnikDa tako se uci za par dana i par programa i izda se posle diploma kao uspesnom uceniku
20. jula 2007. u 12:33 pm #56405Sioux
UčesnikTo se uči ili učilo na nekom koledžu u Engleskoj(nisam siguran).Ne možeš da postaneš stručnjak za bezbednost ako neznaš da je ugroziš.
20. jula 2007. u 2:54 pm #56406Leon
Učesnikpa ja volim da hakujem pasworde da bih instalirao ono sto tupavi samovoljni administratori ne instaliraju a sto je osnovna stvar. kakvi sve likovi administriraju!!! a mrzi ih da provedu vise od 40 minuta pored kompa, tako da ubace samo osnovni windows a nista od dodatnih programa.
e onda ja instaliram dodatne, kao sada. nasao sam pasword za deepfreeze, pa ubacujem firefox, i jos neke playere, i tako. onda ga ponovo zamrznem, i ne moram svaki put kada dodjem da instaliram iste stvari.
a to sto mi neko vidi IP adresu, bas me je briga, ja koristim javne kompjutere, na primer po bibliotekama. a i nemam zasta da se krijem, tako da mi je svejedno da li neko zna moju ip adresu.
inace, probao sam da nadjem na netu webcrack 4.0 ali nigde ga ne nadjoh, odnosno nasao sam ga samo na dva sajta i oba puta je pri skidanju primeceno da ima spyware/trojan ili kako se vec zovu ti spijunski programi. tako da nisam uspeo da ga nadjem. a sta mi vredi webcrack na live cd backstracka kad ne mogu sa konzolom da uploadujem txt fajl u kome ce biti korisnicka imena tog sajta. taj live cd cita windows/ntfs ali ne pise po ntfs tako da ne znam kako sa konzolom da koristim txt fajl u kome imam korisnicke naloge. a u tutorijalu pise da treba da idem na upload tog txt fajla pa onda na startovanje webkreka.
i tako, mislim da je i backtrack jos jedna paljevina na koju se ljudi naloze a ne mogu da to iskoriste.
doduse sad kad sam odmrznuo hard disk mogao bih da instaliram i back track pa da ga ne koristim sa live cd-a i onda bi bilo drugacije, bar dok admin biblioteke ne primeti. ali mrzi me da se cimam toliko, nije toliko ni bitno. necu da preterujem, ipak nije ovo moj komp a i ne bih da izgubim pristup biblioteci zbog zajebancija. jedno je instalacija firefoxa i drugih zanimacija a drugo je hakovanje.
samo kazem da kad je live cd, a na kompu imas windows tj. ntfs, pa jos plus deepfreeze, dzabe ti svi ti programi za hakovanje.20. jula 2007. u 3:28 pm #56407LYb
UčesnikE, ako si nam rekao. Svima redom 😉
20. jula 2007. u 5:26 pm #56408unknown
Učesnikkakvi sve likovi administriraju!!! a mrzi ih da provedu vise od 40 minuta pored kompa, tako da ubace samo osnovni windows a nista od dodatnih programa. cd-a i onda bi bilo drugacije,
bar dok admin biblioteke ne primeti. ali mrzi me da se cimam toliko,
Ovo mi strasno bode oci. Njih kad nesto mrzi onda je to OK. Ali tebe kad nesto mrzi to je onda druga stvar 🙂
i tako, mislim da je i backtrack jos jedna paljevina na koju se ljudi naloze a ne mogu da to iskoriste.
Prijatelju, nista ti ne razumes. To sto ti ne znas kako se nesto koristi nije beskorisno.
20. jula 2007. u 8:42 pm #56409foxbunny
UčesnikE, ako si nam rekao. Svima redom 😉
Da, bre! 😀 Sad je problem da MI sakrijemo svoje IP adrese. 🙂
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.