Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›GNUzilla specijal!
- This topic has 43 odgovora, 17 glasova, and was last updated 17 years, 1 month ranije by
popeye.
-
AutorČlanci
-
16. aprila 2006. u 1:56 pm #42971
popac
UčesnikDok god postoje drzave svaka prica o slobodi je iluzorna.
GNU je pragmaticni idealizam, sloboda koja radi.
Valjda smo mi svi ovde upravo zbog toga, ako ništa više, da bar krademo ono malo slobode koju možemo da imamo… A ako je iko za anarhiju onda sam to ja, ali je to nažalost neostvarivo.
16. aprila 2006. u 7:01 pm #42972jovir
UčesnikSloboda je manje bitna stvar?
Ja sam inženjer, dakle praktičan čovek. Mnogo više me interesuje šta i kako nešto radi nego zašto to radi… 😉
16. aprila 2006. u 7:28 pm #42973Red_Zmaja
Učesnik[quote=”Nightweaver”]Sloboda je manje bitna stvar?
Ja sam inženjer, dakle praktičan čovek. Mnogo više me interesuje šta i kako nešto radi nego zašto to radi… :wink:[/quote]
Zamalo pa kolega sto jes’ jes’ 😀 😉
16. aprila 2006. u 7:55 pm #42974Nightweaver
UčesnikStvari principa. Neko ih ima neko ih nema.
16. aprila 2006. u 8:16 pm #42975jovir
UčesnikStvari principa. Neko ih ima neko ih nema.
E, jeb..ga, ništa bez uvrede na kraju… 👿
16. aprila 2006. u 9:55 pm #42976Anonimni
GostKratkoricno je bitnije da li radi ili ne, ali dugorocno je jedino bitno da li je slobodno. E sad, neko ne gleda u buducnost, neko gleda, ili se bar popeo malo vise pa vidi sta je ispred.
17. aprila 2006. u 8:41 am #42977miodragz
UčesnikSta je sloboda?Filozofsko pitanje za koje ima milion odgovora i svi odgovori su ispravni.Za slobodu se vredi boriti samo za koju?
Ja sam mogu slobodno da kazem da sam pirat sve kopiram ne gledam koju licencu ima.S tim sto mi ove piratske kopije salju podatke iz kompa ali sta me briga nek salji nema niceg interesantnog 😆 .
@Lyb 100 % je tacno tvoja konstatacija,borio sam se,borim se i boricu se za slobodu i iz nekog ideala meni znanog ali boreci se za slobodu postajes otpadnik iz drustva koji nije ni malo ispravno a koje nije ni priblizno slobodno i koje nikad nece ni biti@tomajo otvori i forum i za filozofiju da ima gde da tupimo 😆 😆 😆
17. aprila 2006. u 9:18 am #42978Anonimni
Gosteh, da se spijunaza svodi samo na slanje podataka sa racunara korisnika. na taj nacin se planira trziste i na nelegitiman nacin dolazi do informacija. Pored toga, koriscenje piratskih kopija softvera puni dzepove kompnalijama koje ga prave i indirektno im omogucava da psotoje.
Pojam slobode u informatickom svetu je GNU. To je jedno od shvatanja slobode, ali jedino koje radi u okruzenju u kom se nalazimo. GNU je pokazao da slobodan softver moze da postoji i za zajednica nije isprana fraza kvazikomunistickih drustava.17. aprila 2006. u 9:50 am #42979maddox
UčesnikPojam slobode u informatickom svetu je GNU. To je jedno od shvatanja slobode, ali jedino koje radi u okruzenju u kom se nalazimo. GNU je pokazao da slobodan softver moze da postoji i za zajednica nije isprana fraza kvazikomunistickih drustava.
Cekaj, hoces da kazes da nije bilo GNU-a i RMS-a danas ne bi bilo slobodnih programa? Ako si na to mislio ja ne mogu da se slozim sa tobom, verovatno bi postojali ljudi koji bi davali source svojih programa, i ne bi im to smetalo.
17. aprila 2006. u 10:15 am #42980ak-87
UčesnikCekaj, hoces da kazes da nije bilo GNU-a i RMS-a danas ne bi bilo slobodnih programa? Ako si na to mislio ja ne mogu da se slozim sa tobom, verovatno bi postojali ljudi koji bi davali source svojih programa, i ne bi im to smetalo.
Pa sigurno bi postojali,medjutim veliko je pitanje da li bi se neko mogao tome posvetiti i napraviti ono sto danas imamo,kao sto je uradio RMS.Sumnjam da bi imali neku veliku korist od pojedinaca,koji bi davali izvorne kodove svojih programa.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.