- This topic has 12 odgovora, 6 glasova, and was last updated 19 years, 4 months ranije by
Vladimir_Isakovic.
-
AutorČlanci
-
6. oktobra 2003. u 12:22 pm #2935
mmssm
UčesnikImam nekoliko pitanja:
-Kako podesiti boje na monitoru -color space
-Prilikom stampanja da ono sto vidim na monitoru bude odstampano
-Da li postoji uputstvo na srpskom
-Da li se neko bavi ozbiljnjije Gimpom…6. oktobra 2003. u 12:24 pm #13478ZeKo
UčesnikJa radim u Gimp-u sve sto mi je potrebno… Sta ti treba???
6. oktobra 2003. u 3:35 pm #13479mmssm
UčesnikAko mozes -odgovori mi na pitanja…
6. oktobra 2003. u 10:09 pm #13480Anonimni
GostIma nas koji radimo sa gimp-om. sto se tice dokumentacije na srpskom ja to jos nisam video, i tesko da postoji. ja imam neku knjizicu u fazonu learn gimp in 24 days ali je nisam ni pogledao. Ako trazis knjigu na srpskom jer ne znas engleski onda se bojim da neces uskoro naci resenje, a ako se koristis engleskim, istrazuj malo, i naci ces sigurno resenje. veoma je lak za koriscenje, malo vremena, strpljenja pa ce biti ok. Sto se tice printovanja moras voditi racuna da ti dokument koji stampas ne bude veci od A4 formata a sve mozes da podesis u print dijalogu. uskoro ce moci da se vidi sajt na kome ce grafika biti kompletno uradjena gimpom
7. oktobra 2003. u 11:22 am #13481mmssm
UčesnikMolim te daj mi nesto konkretno!
Kako da podesim da slika bude onakva kakvu je vidim na monitoru???7. oktobra 2003. u 12:28 pm #13482tane
UčesnikMolim te daj mi nesto konkretno!
Kako da podesim da slika bude onakva kakvu je vidim na monitoru???Ovo je biser, moram početi da zapisujem.
❓ 💡 😯 😀7. oktobra 2003. u 3:09 pm #13483tomaja
Glavni majstorVerovatno je čovek mislio na boje koje dobija pri štampi. To je više pitanje grafičke kartice i štampača pa prvo pukušaj da podesiš to dvoje U Gipmu pokušaj iz menija u osnovnom Gimp prozoru:
File > Preferences > Molitor > kalibracija i još neke opcije.linux4life
8. oktobra 2003. u 10:25 am #13484mmssm
UčesnikDa mislio sam na boje koje se dobijaju prilikom stampanja.
File > Preferences > Molitor > kalibracija—tu nema da se podesi boje monitora. Na koja si podesavanja jos mislio?9. oktobra 2003. u 9:54 pm #13485Anonimni
GostJa nosam imao tih problema, probaj da stampas iz nekog drugog programa, da vidis da li je do gimp-a ili mozda do printera
10. oktobra 2003. u 2:33 pm #13486mmssm
UčesnikMeni je ta preciznost potrebna zbog stampanja fotogrfija za dokumenta.Ja moram da znam bar priblizno kako ce ta slika da izgled(boje lica)
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.