Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Daljinski i tv karta
- This topic has 3 odgovora, 2 glasa, and was last updated 18 years, 8 months ranije by
Off-Topic.
-
AutorČlanci
-
27. septembra 2004. u 8:56 pm #4258
Mr_Pingvin
UčesnikImam Xpert TV-PVR tv karticu sa bttv 878 cipsetom….
kartica radi bez probllema ali kako da namestim daljinac?
skinuo sam lirc 0.6.6, sa lirc.org, ali nisam nasao config file za moj daljinski,
ustvari postoji neki config fajl u remotes dir-u koji se nalazi sa arhivom, ali nece da radi
ustvari ne znam kako da ga nateram da proradi….
ima li neko ideju?
27. septembra 2004. u 9:07 pm #21547Off-Topic
UčesnikMorces da obidjes onaj lircx.x.x/doc/ direktorijum i dobro proucis sve one html-ove, inace poteraj irrecord -d /dev/lirc i ono sto ti da na izlazu uporedi sa lirc.conf za tvoj daljinac, inace za daljinac bi trebao da imas i jedan .lircd fajl u svom home direktorijumu, gde bi definisao sta radi koji taster, ja jos uvek lomim mozak oko sintakse, nista nekapiram, ali valjda cu ukapirati.
Probaj i irw pa stiskaj tastere, mada mislim da je samo za Pinnacle-ove daljince.
28. septembra 2004. u 12:06 am #21548Mr_Pingvin
UčesnikEvo ovako…
Procitao sam dokumentaciju i nasao sam config file za moju karticu:lircd.conf.bestbuy2, uradio sam copyAS u /etc/lircd.conf
kada ukucam komandu lircd -n -d /dev/lirc/0
ispise
lircd 0.6.6: lircd(any) ready
lircd 0.6.6: accepted new client on /tmp/.lircd startujem XawTV
lircd 0.6.6: removed client Iskljucim XawTV
lircd 0.6.6: caught signal Stavim ctrl+cda li config file nije u redu ili nesto drugo…
sa irrecord ne mogu da izadem na kraj…
ustvari kada ga startujem, ispise mi nesto pa stavim continue, pa mi trazi da pritisnem
arbitar button….pritiskam sve tastere ko nekki ludak a posle par sekundi mi ispise da ne moze da uhvati signal…..ostali programi u paketu mi nisu od koristi, tj. ni nece da se startuju…
samo jos da kazem da je sve pravilno instalirano i da je kernel dobro iskompajliran…
28. septembra 2004. u 1:31 am #21549Off-Topic
Učesniklsmod | grep lirc_serial
ili
ls -l /dev/lirc*
Ukoliko nemas ovaj modul, modprobe lirc-serial ili jednostavno kucaj: lircd
kako bi pokrenuo daemon koji ucitava modul, ili ako si isao iz rpm-a za service lirc start,
za prvi slucaj moraces da izmenjas vlasnistvo nad /dev/lirc ili ~/serial,
sve zavisi sta si postavio u /etc/sysconfig/lirc*.
Onda probaj
irrecord
pa ako i posle 10” nebudes imao echo onda uzivar
takodje probaj:
irw
pa javi ❗ -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.