Početak›Forumi›Linuks›Programiranje›C ili C++?
- This topic has 48 odgovora, 24 glasa, and was last updated 12 years, 5 months ranije by
nebjak.
-
AutorČlanci
-
2. marta 2006. u 9:40 am #29331
MisterNo
UčesnikC C++ java visual basic sta god bitno je da znas vrhunski u necemu da radis. (makar to bio i qbasic)
Ja sam recimo u svoje vreme radio u visal basicu 5 i 6 a sada prelazim na C# i polako (ali bas polako) ulazim u javu. I mogu ti reci da nemas nikakve razlike izmedju mogucnosti recimo visual basica i visual c# sto se mogucnosti tice. Samo jezik ima drugu sintaksu i to je to.
30. maja 2006. u 1:40 pm #29332Voodoo_NBGD
UčesnikPa, nemam pojma, možda ću promeniti mišljenje posle I godine FON-a, koliko sam video tamo se sada osnove programiranja uče u Javi.
Mislim da je to krajnje pogrešno. Kako će neko ko prvi put programira (ne mislim na tebe) shvatiti prednosti Jave, garbage collectora i nepostojanja pokazivačke aritmetike, kada se nikada ranije nije susreo sa brigom o dealokaciji memorije, pokazivačima itd.
Very, very wrong 🙂30. maja 2006. u 2:19 pm #29333popeye
Glavni majstorMislim da je to krajnje pogrešno. Kako će neko ko prvi put programira (ne mislim na tebe) shvatiti prednosti Jave, garbage collectora i nepostojanja pokazivačke aritmetike, kada se nikada ranije nije susreo sa brigom o dealokaciji memorije, pokazivačima itd.
Very, very wrong 🙂Ne mislim da je pogrešno. Ako se neće baviti sistemskim programiranjem, može odmah da se baci na Javu ili .NET. Prednost programera u C++ je što se uvek mogu bez problema brzo prebaciti na rad u Javi, što se ne može reći u suprotnom smeru.
30. maja 2006. u 3:59 pm #29334Voodoo_NBGD
UčesnikTu si u pravu, ne verujem da će se FON-ovci baviti nečim dubljim od programiranja računovodstvenih programa i baza. Za sve drugo treba početi od početka, tj. C/C++-a (i Paskala, šta mu fali).
12. jula 2006. u 1:00 pm #29335maddox
UčesnikEvo jednog zanimljivog linka:
http://unthought.net/c++/c_vs_c++.html13. jula 2006. u 4:26 pm #293366. avgusta 2006. u 10:38 pm #29337burga
UčesnikЈа је имам већ неколико година и заиста је одлична, то је прва књига коју сам купио за Ц++. Пре тога сам програмирао у бејзику и паскалу, али показиваче и референце нисам разумео (мада показиваче колико се сећам има и паскал) док ово нисам разумео. Добра особина књиге је што увек истиче битније разлике у односу на јаву (показиваче, вишеструко наслеђивање и сл). Лоша је што је ГУИ у међувремену доста узнапредовао, па су та поглавља само основа. Већина датих кодова ише не ради.
Ко хоће да програмира ГУИ са Qt-ом C++ом требало би обавезно да прво прочита ову књигу, па Ц++ Гуи програмирање са Qt3, која је код нас преведена а може се наћи и пдф издање на доста линкова датих у “Литература”.13. septembra 2006. u 2:29 am #2933827. februara 2007. u 9:45 pm #29339marelli
Učesnik@Стефан
Ako je to knjiga koju je prevela Mikro knjiga,onda je ona teska ko sam djavo!!
28. februara 2007. u 5:52 am #29340BrokeBody
UčesnikKompjuter biblioteka
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.