Početak›Форуми›Linuks distribucije›Slackware›Ati Radeon 9600Pro ???
- This topic has 52 odgovora, 11 glasova, and was last updated 16 years, 10 months ranije by
doctorX.
-
AutorČlanci
-
16. februara 2006. u 4:54 am #39972
LYb
UčesnikNe znam, nVideo.. meni je na slacku 10.0 i 10.1 radilo…
16. februara 2006. u 8:36 pm #39973veteran
UčesnikMa izgleda da je sve OK. Samo sada je fglrxconfig zamenjen sa aticonfig koji više nije jednosmeran već ima mnogo raznih opcija koje ti izlista kad ga pokreneš, mislim da tebi treba:
/usr/X11R6/bin/aticonfig –initiall –input=/etc/X11/xorg.conf.Probaj, pa javi.
Pozdrav.
P.S. Ova komanda modifikuje postojeći xorg.conf i u njega ubacije ATI seckiju i fglrx drajvere, što u ostalom i piše:
Parses an existing X-Server configuration file and modifies it to operate with
ATI products.18. februara 2006. u 3:14 pm #39974undisputed
Učesnikne dobija se nista…
evo sta kaze posle ovoga /usr/X11R6/bin/aticonfig –initiall –input=/etc/X11/xorg.conf.
/usr/X11R6/bin/aticonfig:urecognized option ‘–initiall’
/usr/X11R6/bin/aticonfig:pasing the comand -line failed19. februara 2006. u 2:40 am #39975LYb
UčesnikA da probas “initial” sa jednim “l”, ili da probas -h ili –help da vidis koje opcije ima? A da procitas dokumentaciju?
Sto bi rekli, RTFM.20. februara 2006. u 9:28 pm #39976undisputed
UčesnikE pa engleski mi slabije ide 🙂
probao sam sa jednim l i radiiiiii,taman sam se obradovao sto je rezolucija i osvezenje bilo ok (85hz) ali to je trajalo svega 2minuta nakon toga je
ponovo zablokirao i etoooooooo?
Ne znam sta vise da radim?22. februara 2006. u 3:03 am #39977veteran
UčesnikZa Slackware 10.1 ima ati-fglrx*.tgz na:
http://mirror.etf.bg.ac.yu/linuxpackages/Slackware-10.1/X11/ati-fglrx/
svega 3,6M i radi odlično. Ja sam ga koristio dok nisam prešao na 10.2.
Čim ga instaliraš sam pokreće fglrxconfig a bez njega je vrlo teško nasetovati Radeona da radi.
22. februara 2006. u 9:52 pm #39978undisputed
Učesnika jel moze neko uputstvo za instalaciju ?ako nije problem?
22. februara 2006. u 10:59 pm #39979veteran
UčesnikNije problem par reči, već je problem što se ljudi potrudili da prevedu Slackware osnove na srpski, što ima lepljiva tema na vrhu Slackware foruma i što je *.tgz standardni paket Slackware-a ali nema ko da čita. No dobro:
u konzoli kucaš cd /dir_gde_je_pakaket, installpkg ati-fglrx*.tgz i on sam sve uradi, naravno kao root, a * predstavlja one brojke verzije. Ako imaš podignut X pokreneš kpackage i onda file i onda open i izabereš paket i onda opet open i install…..
Tu kpackage pokreće fglrxconfig i ti prihvati sve po defaultu samo eventualno prilagodi svoje periferije, miša tastaturu i monitor i naravno snimi tako napravljen xorg.conf kad te pita za to. Ubiješ X i ponovo ga pokreneš da bi se učitali novi drajveri i to je to. Ako ni posle ovoga ne bude sve OK onda je tebi nešto od hardware-a neispravno ili ti je OS nešto debelo zabrljan. Da ne zaboravim ovi drajveri sigurno dobro rade sa kernelom 2.4.29, nisam probao na 2.4.31 ili na 2.6.x.
Ajd’ sa srećom.
22. februara 2006. u 11:08 pm #39980veteran
UčesnikPonovljeno!
23. februara 2006. u 9:15 pm #39981undisputed
UčesnikPotpuno se slazem sa tobom…
uglavnom sam jurio neku rec kao ati,rezolucija i slicno…:)
hvala ti na uputstvu,ali bas sam malocas promenio distribuciju i vise nemam problema sa drverom u svakom slucaju hvala. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.