Firefox 4 beta donosi Panoramu i Sync

Podeli preko

Najnovije dopune Firefox 4 Beta verzije su upravo postale svima dostupne za testiranje. Te dopune uključuju nove opcije koje nude više kontrole nad vašim doživljajem weba. Ova nova verzija nam omogućava da kontrolišemo i sinhronizujemo svoje podatke preko različitih uređaja, uz mogućnost organizacije tabova po sopstvenim prioritetima.

koje su to nove mogućnoti u ovom Firefox 4 Beta update-u?

Firefox Sync

Firefox Sync nam omogućava da naše bookmark-ove, istoriju, lozinke, podatke iz forumlara imamo dostupne na više računara i prenosnih uređaja. Sada, sa Firefox Sync, možemo da podešavamo naše web okruženje i nosimo ga sa sobom, čak i na neki od Smart telefona preko Firefox Home.

Firefox Sync kriptuje sve naše podatke pre slanja na server tako da ne može da prati naša kretanja po mreži. Ovo znači da nikada nećete morati da ugrozite svoju privatnost zbog korišćenja Firefox Sync-a.

Prilikom download-a ili ažuriranja na najnoviju verziju Firefox-a 4 beta automatski će biti ponuđeno kreiranje Firefox Sync naloga.

Više informacija o Firefox Sync

Panorama

Kada su tabovi uvedeni, uveli su svojevrsnu revoluciju u pretraživanju Interneta. Da bi nastavili ovu revoluciju, ova beta verzija Firefox-a uvodi Firefox Panorama (ranije poznatu kao Tab Candy) kao novi pristup upravljanju i organizaciji tabova uz multi-task mogućnosti. Ukoliko se često borite sa mnoštvom otvorenih tabova za posao, online kupovinu, muziku, socijalne sajtove itd. sada ćete moći jednostavno da grupišete i dajete prioritet onim tabovima koji vi odredite. Jednim klikom na tastaturi moći ćete da vidite pregled tabova i lako i brzo locirate i menjate aktive tabove ili grupe tabova.
Nešto više detalja o Panorama.

Firefox 4 beta

2 komentar(a) o “Firefox 4 beta donosi Panoramu i Sync”

 1. „Ukoliko se često borite sa
  „Ukoliko se često borite sa mnoštvom otvorenih tabova za posao, online kupovinu, muziku, socijalne sajtove itd. sada ćete moći jednostavno da grupišete i dajete prioritet onim tabovima koji vi odredite. Jednim klikom na tastaturi moći ćete da vidite pregled tabova i lako i brzo locirate i menjate aktive tabove ili grupe tabova.“

  Da, ako imate dobru masinu. 🙂
  U suprotnom, ako otvorite vise tabova, pa jos sa flash animacijama, ne verujem da ce vam Panorama pomoci. Bolje da su se bacili na ubrzavanje tog „praseta“ od browsera.
  Ps: znam, boljeg nema, i ja ga koristim, ali ipak je prase koje guta resurse.

  • Andersen wrote:Da, ako imate
   [quote=Andersen]
   Da, ako imate dobru masinu. 🙂
   U suprotnom, ako otvorite vise tabova, pa jos sa flash animacijama, ne verujem da ce vam Panorama pomoci. Bolje da su se bacili na ubrzavanje tog „praseta“ od browsera.
   Ps: znam, boljeg nema, i ja ga koristim, ali ipak je prase koje guta resurse.[/quote]

   To jeste, ali isto će se desiti i bez Panorame. Ona je samo (dobra? videćemo) alatka za bolje upravljanje tabovima. Opet problemi Linuxa sa Flash-om su prisutni sa svim web pretraživačima 🙁

Komentari su zatvoreni.