Web kamera na Ubuntu

2 odgovora [Poslednji unos]
Orao123
Slika korisnika Orao123
Offline
User
Član od: 13/08/2013

Pozdrav.

Pre neki dan sam uzeo web kameru za skajp, model: Hama Metal Pro, ukljucio, snima sve u redu, ali mikrofon nista, ne radi. Pokusao sam nesto da podesim, ali nista nije moglo. Usao sam u podesavanje sistema deo za zvuk, nema nigde mikrofona, kucao u terminalu: gstreamer-properties, ni tamo nista. Kucao sam i : alsamixer, namestio sve na maksimum, opet nista. Skinuo i instalirao sox i libsox-fmt-all, podesavao i u skajpu, nema nista. Jel zna neko sta da radim? Trebam li neki drajver za kameru da skinem? Inace kamera ima samo USB prikljucak (ulaz).

Koristim Linux Ubuntu 12.04.

Hvala unapred. Smile

0
Sioux
Slika korisnika Sioux
Offline
User
Član od: 29/05/2003

Mislim da bi u pdešavanju sound servera za opciju mikrofona trebao da imaš padajući meni u kome se nalazi recimo alsa i ispod nešto tipa webcam. Ako imaš webcam uključi njega kao default. E sad problem može biti što ja koristim KDe okruženje pa ne mogu da ti pomognem konkretno sa Unity.

honijat (not verified)
Slika korisnika honijat

Dobro vece svima ja sam novi i nadam se da na dobrom mestu postavljam temu . Imam web cam genius koju sam ranije koristio na xp_u.Posto sad koristim ubuntu 10.04 neznam kako da instaliram kameru. Ja imam drajver za xp ali neznam dali da njega instaliram ili da potrazim na ubuntu softver centru ili ili. ako moze malo pomoci umapred hvala!!!!