VNC pitanje

Bez odgovora
Puppet_Master
Slika korisnika Puppet_Master
Offline
User
Član od: 29/05/2006

kada sam koristio da se pomocu vnc-a kacim na win sa linux-a radilo je savrseno ,ali kada sam probao sa linux-a na linxu, nije bas islo najbolje.

Na obe masine je instalirana mandriva 2005, prvo sam probao sa virtual netvork connection koji dolazi uz mandrivu , na jednom kompu izaberem da bude dignut server, a onda na drugom klijent, ali jednostavno bez uspeha, ovaj kao startuje server, dok klijent se samo blokira i ne radi nista.

Potom sam probao sa vnc-om (realvnc) ali nikako mi nije uspevalo , startujem server na jednoj masini , ali kada na drugoj stavim

vncviewer  ip:broj koji je ispisao server kada sam ga startovao , ne radi nista i onda posle nekog vremena kaze kako ne moze da se konektuje, kada sam probao sa iste masine da i startujem server i viewer radi kao , tj konektuje se ali od grafike ni govora, a meni je samo taj deo i bitan , jer hocu da pustim neke programe da rade na jednom kompu i da onda mogu da gledam kako napreduje rad sa drugog kompa i ako nesto treba naravno da promenim. Da li neko ima ideju gde gresim i kako da resim ovaj problem?

0