script kiddies

Slika korisnika Poljak

e pa ovako otvorio sam ovaj topic zato sto me jednostavno nerviraju takvi likovi , alergican sam na takve.
Znam dosta osoba (uglavnom napaljene decice) koji kupuju linuxe , cesto odavde narucuju da bi postali hakeri i da bi hakovali sve zivo kako oni to kazu Wink
jako me nervira kada izadjem na irc i ono hvale se sa version reply njihovog irc cleinta i prete mi kako su "linux HAKERI SA'CU TE NUKNEM SA LINUXA"
takve srecem stalno zato sam i dobio alergiju na njih.
....sta vi mislite o takvima?

0
shadow

Komentari

Slika korisnika popeye

script kiddies

Slika korisnika ZeKo

script kiddies

U potpunosy se slažem sa tobom popaju...
Ali jos jaci su oni koji hakuju iz Win98 Wink

Slika korisnika popeye

script kiddies

Operativni sistem je nebitan u ovoj prici. Radi se o laznom predstavljanju koje ima prodju zbog nedostatka osnovnog obrazovanja nadredjenih u hijerarhiji firme ili ustanove.

Izmedju "hakera" i nadrilekara koji su znanje stekli citanjem knjige o izlecenju raka biljem sa neke planine nema sustinske razlike. Mozda sada izgleda da su naspram laznim lekarima koji mogu da nanesu ozbiljne posledice pacijentu "hakeri" relativno bezopasni, to nije tako.

Slika korisnika Nightweaver

script kiddies

Verujem da za sve ima leka pa i za "hakere"....samo treba da ga spustiš na zemlju...Smile)

Slika korisnika unknown

script kiddies

Ovo me je podsetilo na jednog druga koji je tripovao da je haker jer se uclanio na nekom hakerskom sajtu. Posto sam bio kod njega predlozio sam mu da se povezemo modemima da mi prebaci neki fajl. On me je samo zacudjeno pitao: To moze?

Slika korisnika Nightweaver

script kiddies

Da, baš tako. Meni su ipak draži likovi koji na sve strane pričaju kako su hakeri...onda kada ih pitaš koji Os koriste prvo blenu dok im ne kažeš šta je to OS..a onda kao odgovor dobiješ Windows XP!!!! Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud

Slika korisnika ZivicAleksandar

script kiddies

Super, kad ste vec ovde, video sam na jednom topicu o Firewall-u, Trebali to meni kao End & Only Useru na MDK,
Mozete li recimo da organizujete neki trening recimo za odbranu od hakera, ustvari mozete li mi procitati nezasticene portove, IP adrese itd?
:?

Slika korisnika Nightweaver

script kiddies

Pa, možeš da staviš nešto...ne moraš da se sad zamlaćuješ sa ne znam kakvim podešavanjima. Mislim da ti je dovoljno da podesiš IPTables i to će biti sasvim OK. A što se portova tiče...naravno da se mogu pročitati...ne vidim tu nikakav problem..Smile

Slika korisnika ZivicAleksandar

script kiddies

Ebiga ja neznam ni kako na svojo masini da ih procitam, kako, pa da znam gde da se cuvam. Moze li jedan experiment, da se dogovorimo oko tajminga pa da probamo jedan upad, za sad se prijavljujem kao zamorce.
Ali da mi pre toga objasnite kako mogu da vidim sta se desava.
Da vidim ne da mi srusite makinu!!!!

Slika korisnika Nightweaver

script kiddies

Ma opusti se...imaš li Nmap?? To ti je najjači port skener! Ako hoćeš da vidiš šta ti je otvoreno startuj nmap i skeniraj samog sebe tj. skeniraj 127.0.0.1 i videćeš šta je aktivno pa pozatvaraj portove za koje smatraš da su nesigurni i servise koji su nepotrebni..Smile Ako nemaš Nmap možeš ga skinuti sa http://www.insecure.org