Problem sa otvaranjem portova

3 odgovora [Poslednji unos]
minix
Slika korisnika minix
Offline
User
Član od: 28/12/2010

Pozdrav,
imam sledeci problem: Hteo bih da probam mail server koji sam napravio preko iRedMail skripte i koji se nalazi u virtuelnoj masini (virtualbox-u na kome je debian) virtualbox je pod ubuntuom 11.10 . Podesio sam da mi se mrezni adapter pojavljuje u lokalnoj mrezi pod sopstvenom ip adresom. Mail server sam probao i sve radi lokalno. Kada unesem lokalnu ip adresu otvara mi se odredjena stranica apache servera i to je u redu. Medjutim problem nastaje kada zelim da pristupim sa interneta. Imam fiksnu ip adresu,ali kada je unesem otvara mi se uvek login sranica adsl modema. Inace na internet izlazim preko modema na koji je nakacen wireless ruter. Pokusao sam raznorazne kombinacije sa portforwardingom u modemu i ruteru i ubuntu - otvorio sam sve portove i nista. Cak sam kacio komp direktno na modem da bih iskljucio ruter iz kombinacije i opet nista, uvek login stranica modema. Modem je siemens cl-110 ruter je DLink Di 524. Sta nije u redu sa portforwardingom na modemu. Takodje sam isprobao i DMZ na modemu i nece. Na mrezi nisam uspeo da nadjem odgovarajuce resenje. Da li preskacem neki korak?

0
nebjak
Slika korisnika nebjak
Offline
User
Član od: 29/05/2006

Moras na ruteru da podesis forward sa odredjenih portova. Stim sto zavisi i od provejdera da li ti je otvori potove. Znam da sam pre par godina na EUNetu mora da trazim od njih da mi otvore port 22 za SSH, kada sam namestao no-ip.com dinamicki DNS.

__________________

sites.google.com/site/nebjak

acko
Slika korisnika acko
Offline
User
Član od: 29/05/2006

pokusaj preko nekog proxy servera da pristupis svojoj adresi
imas milion onih koji sudenti i radnici koriste za FB Smile
kad ocu tako nesto da probam idem sa telefona preko 3g konekcije,
i ja uvek kada odkucam svoju internet IP adresu dobijem login rutera Smile

minix
Slika korisnika minix
Offline
User
Član od: 28/12/2010

Mislim da sam probao sve moguce kombinacije. Ovo da provajder otvara portove mi nije skroz jasno, ali moze biti do njih. Vec sam ih zvao, no tehnicka podrska nije ni ukapirala problem a kamoli da su ponudili neko resenje. Moracu da vidim ponovo sa tehnickom podrskom provajdera.