Open Suse 11.3

Slika korisnika y28goran

Molio bih da mi se javi osoba koja profesionalno moze da mi instalira Open Suse 11.3 Milestone 6 i VM Windows 2000.Za svaki dogovor molim da me kontaktirate putem e-mail-a: [email protected] Kontakt osoba: Goran , grad: Beograd

0
shadow

Komentari

Slika korisnika zokypoky

Odg: Open Suse 11.3

Milestone 6 je samo prolazna verzija ka konačnoj, koja služi prvenstveno za testiranje, kako bi konačna verzija bila što stabilnija. U Milestone fazi se vrše sitnija podešavanja do RC faze, kada su sva podešavanja i izmene softvera završena, pa se prelazi samo na otklanjanje grešaka.

Iz gornjih razloga ti ne preporučujem Milestone 6, a ni bilo koju drugu fazu, za posao  koji ti tražiš. Najbolje je da sačekaš 11.3 verziju u junu mesecu, ili koristiš 11.2 verziju koja je stabilna i nakon apdejtovanja potpuno upotrebljiva. To ti preporučujem jer je i ja koristim za servere, a i za desktope. VM Windows 2000 možeš pokrenuti u VirtualBox, ili u VMWare. S obzirom da si početnik preporučujem ti VirtualBox, koga imaš u podrazumevanim repozitorijumima za openSUSE 11.2.

Instalacija od strane drugog lica bi zahtevala konkretno priustvo tog stručnog lica i upoznavanje s hardverom računara (videti Hardware Compatibilty List za openSUSE). Za ovo je najbolje da nađeš nekog stručnjaka iz tvoje najbliže okoline.

Slika korisnika y28goran

Odg: Open Suse 11.3

Cao Zorane,
Zahvaljujem ti se na tvom detaljnom i strucnom odgovoru u vezi instalacije Open Suse 11.3 Shvatio sa da je najbolje da secekam finalnu verziju 11.3 i da je to najracionalnije resenje.Da li poznajes nekoga u Beogradu ko bi profesionalno mogao da mi instalira Open Suse 11.3 i VM ware player ( virtual machine )?
Ja bih to normalno platio.Vidim da zivis u Knjazevcu.Ja u Knjazevcu imam tecu koji se takodje zanima Linux-om On se zove Ljubisa Micic ( zivi u Njegosevoj ulici ).Da li ga ti poznajes? Puno iskrenih pozdrava i hvala ti jos jedanput na detaljnom odgovoru
Goran

Slika korisnika zokypoky

Odg: Open Suse 11.3

Nžalost, Gorane, nemam nikog u Beogradu koga bih ti preporučio. Čini mi se da znam tvog teču i eto vidiš kako je svet (Srbija!?) mali... Ako se zatrčiš s granice ne možeš da ukočiš na drugom kraju...

Što se tiče openSUSE uopšte ne moraš da čekaš 11.3, već slobodno instaliraj 11.2. U njegovim repo-ima ćeš naći VirtualBox OSE (opensors varijanta VirtualBox-a) koji je potpuno upotrebljiv i za većinu primena je zadovoljavajući (ima ograničenja samo u upotrebi USB portova!).

Naime želim da te ohrabrim da ga instaliraš sam, a za pomoć se možeš javiti na ovom forumu...

Slika korisnika dejanium

Odg: Open Suse 11.3

instaliraj ga sam, nije tesko i ne boli. disk je u citacu, na sigurnom, pa te nece ujesti  Wink

obrati paznju na sledece pojmove :

- podizanje sistema sa cd/dvd-a (podesavanja u biosu)
- particioniranje disk(ov)a
- dual boot (verovatno imas win, pa treba da sacuvas isti na disku)

pa pogledaj i ovo:

http://www.dedoimedo.com/computers/opensuse-install.html

http://danlynch.org/blog/2009/11/opensuse/

http://www.flickr.com/photos/mrmeth/sets/72157622894878932/show/

brzine ti idu u H, ma vozi ...