Где се могу наћи речи за речник

4 odgovora [Poslednji unos]
ivan.bisevac
Slika korisnika ivan.bisevac
Offline
User
Član od: 30/08/2009

Поздрав свима.
Учим програмирање у Јави и доста тога сам научио па сам хтео да направим неки мини пројекат. Одавно имам жељу да направим речник који би могао да користим на линуксу, а који би имао графички кориснички интерфејс. Колико сам видео речник тог типа који постоји је НКРечник. Међутим ја би хтео да направим нешто једноставније али функционалније. Планирао сам да то буде пројекат отвореног кода па ко хоће да се прикључи нека изволи. На пример могли би смо да сарађујемо тако што би изворни код качили на рецимо https://github.com/biske/JRecnik.
Само постоји један мали проблем Sad , где наћи речи за речник. Јел постоји у опен сорс заједници нека база речи која би могла да се искористи за овако нешто? Првенствено мислим на српско-енглески и енглеско-српски речник али долази у обзир и неки други што да не, рецимо руски језик. Има ли неко идеју?

0
__________________

biske.rs

madcama
Slika korisnika madcama
Offline
User
Član od: 19/01/2008
ivan.bisevac
Slika korisnika ivan.bisevac
Offline
User
Član od: 30/08/2009

Јуче кад сам улазио на ову тему имао сам 2 одговора и ја сам написао трећи. Сад је избрисан тај други као и мој одговор. О чему се ради?

__________________

biske.rs

madcama
Slika korisnika madcama
Offline
User
Član od: 19/01/2008

Napomena sa naslovne strane

Posle većih problema sa radom foruma (nakon update-a) bio sam prinuđen da rekonstruišem bazu podataka zaključno sa 20.09. tako da je nekoliko postova i jedna registracija novog korisnika nakon tog datuma izbrisana. Izvinjavam se zbog nastalih problema. Sada bi trebalo da je sve vraćeno u normalu. Ukoliko primetite probleme u radu sajta molim vas da mi to prijavite. Hvala. admin

tomaja
Slika korisnika tomaja
Offline
AdministratorModeratorUser
Član od: 21/03/2001

Upravo tako.
Da ispravim koliko se mоže evo linka za bazu reči nkrecnik-a
https://nkrecnik.svn.sourceforge.net/svnroot/nkrecnik/trunk/data/

Možda ne bi bilo loše pogledati i rečnike sa http://freshmeat.net/search/?q=serbian