Brojač

Projekat „Brojač“ je pokrenut u cilju registrovanja korisnika Linux-a na teritoriji Srbije. Idejni tvorac projekta je dejanium.
U toku je drugi mesec ove akcije a dosadašnje komentare možete pogledati na Linuxo forumu gde je glasanje i pokrenuto i dalje traje. Obzirom da se radi o istoj anketi, svejedno je da li ćete glasati ovde ili na stranici foruma !

Radi što merodavnijih i reprezentativnijih podataka glasanje je omogućeno samo registrovanim korisnicima, i to po principu 1 čovek = 1 glas. Ukoliko imate svoj nalog na linuxo.org dovoljno je samo sa se ulogujete (prijavite) na sajt i moći ćete da glasate. Ukoliko nemate nalog, registrujte se !
Glasanje se na osnovu teritorijalnih celina u Srbiji koja ima okruge kao administrativno-teritorijalne jedinice. Spisak i pune nazive okruga možete videti ukoliko kliknete ovde.

srbija4.jpg

Trenutno stanje rasporeda i broja Linux korisnika u Srbiji (poslednji update 24.04.2008)

Napomena: treba imati u vidu da je veličina teritorije, broj stanovnika i broj većih gradova u okruzima veoma različit i uslovljen istorijskim, geografskim, demografskim i drugim činiocima te ne treba direktno porediti pojedine okruge, recimo Nišavski i Pčinjski ili Severno Banatski i Grad Beograd.

u planu je nova vezija Brojača