Komercijalna Cedega postaje besplatni GameTree Linux

Подели преко

Komercijalni softver Cedega (nekada poznatiji kao WineX) koji je kreiran na osnovu Wine-a prestaje da postoji u sadašnjem obliku krajem februara, najavljuju u TransGaming Inc.
Ovaj komercijalni fork WINE-a, koji je dugo vremena bio popularan kao napredni vid Wine-a za pokretanje Windows igrica će ubuduće postojati kao besplatni servis (za igrače i programere) pod imenom GameTree Linux.
Mnogima se, i pored velikog broja Windows gaming naslova (Starcaft 2, Eve online, WoW, itd.) koji se mogu igrati preko Cedege nije sviđalo korišćenje mukotrponog rada Wine developera u komercijalne svrhe, pogotovu što ništa nije vraćeno zajednici.

Zero Ballistics 2.0

screenshot4.jpg
Подели преко

Zero Ballistics ustvari predstavlja kombinaciju tenkovske arkade i multiplayer FPS-a u kome odmah dobijate istovremeno ulogu komandira, vozača i nišandžije. Igricu razvija austrijski Quanti Code tim koji pored Zero Ballistic-a razvija i FullMetal Soccer (pogađate, igrate fudbal sa borbenim vozilima)

Ova GNU/GPL igrica za Linux i Windows, bazirana na OpenGL-u, je doživela i verziju 2.0 nakon dve godine razvoja.

Steel Storm – nova arkadna igrica za Linux

ss_shot06.jpg
Подели преко

Umesto da pišem tekst, ne mogu da se odvojim od ove zaista zarazne igrice, koja me vraća u vreme mog Commodore 64 :p Ipak, ovo je godinama udaljeno od Phoenix-a, jedino su tema i top down pogled isti. Steel Storm je arkadna pucačina čiji je primarni cilj skupljanje poena. Postoje dva moda, jedan je vremenski ograničen (time-trial) dok je drugi slobodno istraživački, ali u osnovi treba da se rešite svih neprijatelja i pri tome da skupljate poene. Pomoć ćete dobijati u vidu repair i healt bonusa koje ćete skupljati na mapi.

Mozilla Labs pokreću Gaming projekat

Подели преко

Mozilla Labs su najavili svoju najnoviju inicijativu, odnosno gaming platformu koja nosi i prigodno ime: Mozilla Labs Gaming. Cilj ove platforme jeste kreiranje web odnosno browser-baziranih igrica na osnovu Open Web standarda.

Mi pozivamo široku zajednicu da se igra sa ovom, sjajnom, novom tehnologijom sa ciljem da pomognemo uspostavljanje Open Web-a kao platforme za igrice za sve vaše uređaje povezane na internet,“ kaže Paskal Finet (Pascal Finette) iz Mozilla Labs-a.