Serijski mis zadaje GLAVOBOLJU!!

8 odgovora [Poslednji unos]
zlajax
Slika korisnika zlajax
Offline
User
Član od: 29/05/2006

Evo ovako stoje stvari,instalirao sam 10.2(sto je proslo bez problema) i nakon podizanja grafickog nastaju muke.Naime,imam Genius NetScroll+ serijski mis koji nakon startovanja jednostavno zakuca u neki cosak i nedaje znake zivota!U toku instalacije podesio sam ga kao serijski sa 2 tastera,posto mi je jedino tako radio na Mandrake.S tim da mi je ovo prvo upoznavanje sa Slackom nemogu ni da provalim komande sa tastature pa da probam neki drugi model misa.Ako je neko raspolozen za neki savet....
Pozdrav!

0
__________________

ucim,ucim i samo ucim..

MladenIsakovic
Slika korisnika MladenIsakovic
Offline
User
Član od: 29/05/2006

Idi u /etc/X11/xorg.conf
pronađi sekciju za miša, i kao Protocol napiši Microsoft.
Probaj, pa javi jel' pomaže.

__________________

Smrt kapitalizmu, sloboda narodu!
Sve - samo Ubuntu ne Wink

LimitMan
Slika korisnika LimitMan
Offline
User
Član od: 29/05/2006

Pa koliko znam to je ps/2 mis ...
Resenje ti se nalazi tamo gde ti je Mladen rekao ... U krajnjem slucaju probaj i killall -9 gpm

MladenIsakovic
Slika korisnika MladenIsakovic
Offline
User
Član od: 29/05/2006

Čovek reče

Quote:

Genius NetScroll+ serijski mis koji nakon startovanja jednostavno zakuca u neki cosak i nedaje znake zivota!

Pacov koji se veže na serijski port, po pravilu treba da radi sa protokolom "Microsoft", ako ostali protokoli ne daju znake života.

__________________

Smrt kapitalizmu, sloboda narodu!
Sve - samo Ubuntu ne Wink

Moneo
Slika korisnika Moneo
Offline
User
Član od: 30/05/2006

Kao sto rekose ljudi,u pitanju je protokol,mada ne bi bilo zagoreg da disable-rias gpm demon u /etc/rc.d koji zna da brjavi sa 2.4 kernelom(pretpostavljam da njega koristis)

__________________

Moj blog
Igrorama blog

LimitMan
Slika korisnika LimitMan
Offline
User
Član od: 29/05/2006

moze josh da ti pomogne i pkgtool gde imash opciju Setup, tamo stikliras mouse i kliknes ok ...
Direktan pristup do ove alatke imas pomocu komande:
sh /var/log/setup/setup.mouse

Grim
Slika korisnika Grim
Offline
User
Član od: 29/05/2006

I ja sam imao slicnih problema.Probaj da pokremes xorgconfig i kada te pita za misa ti stavi Auto.Kod mene je tako radilo.I dali si pri instalaciji izabrao pravi port (COM1 najcesce).

mitar47
Slika korisnika mitar47
Offline
User
Član od: 29/05/2006

Probaj da u datoteci (kao root zbog write dozvole) /etc/X11/xorg.conf u sekciji za misa posle
Driver "mouse"
izmenis ili dodas sledece opcije:
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Buttons" "3"
pa bi trbalo da radi i skrol.

zlajax
Slika korisnika zlajax
Offline
User
Član od: 29/05/2006

Evo i mene opet, sa malim zakašnjenjem. Imao sam malih problema sa netom (isključili mi fon!??!!!!?). Hvala vam za savete, rešio sam muke sa protokolom. Nadam se da neće doći do ponovnih problema..................
Pozdrav!

__________________

ucim,ucim i samo ucim..