Automoderacija

6 odgovora [Poslednji unos]
foxbunny
Slika korisnika foxbunny
Offline
ModeratorUser
Član od: 30/10/2006

Tomo, imam jedan zanimljiv predlog, ali će verovatno biti potreban neko ko se razume u programiranje pluginova za Joomla.

Pazite svi ovako. Sećate se onog topica gde smo diskutovali o karmi i kako to nije dobar sistem zato što Seleuk ima mnogo minusa (hehe, šalim se, naravno). Uglavnom, neko je predložio da se napravi sistem po kojem svaki ćlan ima pravo na samo jednu ocenu bilo kojeg člana, s tim da tu ocenu (+ ili -) može da promeni u svakom trenutku.

E, ja imam bolju ideju. To jest nadogradnju. Kada korisnik dobije više od, recimo, 12 minusa, gubi pravo da postuje narednih mesec dana. Šta kažete na to? To ne bi bilo teško napraviti (mislim bar da je tako). Treba modifikovati prvobitni plugin, tako da od jednog korisnika ne može da se upiše više od jedne ocene i ako isti korisnik klikne na minus, on automatski dodaje minus i uklanja jedan plus, osim ako ocenjeni nema pluseva. U forumu samo treba naći deo koji se odnosi na postove i "naučiti ga"  da prati karmu korisnika.

EDIT: Mislio sam da razlika pluseva i minusa bude -12, ne samo da ima 12 minusa. Recimo, ako neko ima 40 pluseva, naravno da 12 minusa neće uticati na njegovu mogućnost da postuje. I, da, ovo se ne odnosi na pokretanje tema, već samo na odgovaranje u temama (čisto da bi implementacija bila lakša).

Zašto ovo kažem. Bio sam na raznim domaćim forumima. Tvrdi moderator nikada ne može da popravi situaciju, zato što najčešće nastradaju i nevini posmatrači (hehe, sebe ne ubrajam među takve). Onda je bolje imati neku vrstu peer-moderation sistema. Znam, znam, tako nešto ne postoji ni na jednom forumu, blah blah. Ali, bilo bi zanimljivo.  Wink

0
popac
Slika korisnika popac
Offline
ModeratorUser
Član od: 29/05/2006

Neću ni da komentarišem. Samo pitam čemu? Ali čemu?

tomaja
Slika korisnika tomaja
Offline
AdministratorModeratorUser
Član od: 21/03/2001

Ničemu. Zahvaljujem foxbunny-ju na trudu i razmišljanju ali takođe ne vidim veću svrhu. Ovo je forum gde jedni drugima treba da pomažemo a ne da se međusobno ocenjujemo.

foxbunny
Slika korisnika foxbunny
Offline
ModeratorUser
Član od: 30/10/2006

Ma ono... neću ni ja da komentarišem.  Sad

BRANKKO
Slika korisnika BRANKKO
Offline
User
Član od: 29/05/2006

Hehe, ne mogu a da ne primetim da foxbunny ima zanimljive ideje...  Laughing out loud

velial
Slika korisnika velial
Offline
User
Član od: 29/05/2006

Sto ste tolko zapeli oko te karme. Dajte neki konstruktivan predlog na primer da umesto zvezdica budu pingvincici recimo crveni.

__________________

Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi.

foxbunny
Slika korisnika foxbunny
Offline
ModeratorUser
Član od: 30/10/2006

Zapravo ste vi ti koji ste zapeli za karmu. Ja uopšte nisam pisao o karmi. Pročitajte post ponovo pa onda komentarišite.  :mad: